صلح حدیبیه/2
منابع مقاله: زندگانی حضرت محمد(ص)، رسولی محلاتی، سید هاشم؛
بنی المصطلق نام قبیله ای بود که در بیابانهای حجاز سکونت داشتند و مانند سایر قبایل عرب از راه دامداری، زراعت و تجارت روزگار می گذرانیدند. این قبیله در جنگ احد جزء همدستان قریش بودند و آنها را یاری کردند،
مطابق مشهور در شعبان سال ششم هجرت به پیغمبر اسلام خبررسید که رئیس این قبیله – حارث بن ابی ضرار – لشکر و ساز و برگ جنگی تهیه کرده و تصمیم دارد بزودی به مدینه حمله کند.
پیغمبر اسلام با شنیدن این خبر دستور بسیج لشکر را داده و ابو ذر غفاری را در مدینه منصوب فرمود و خود با سربازان اسلام حرکت کردند. و در جایی به نام «مریسیع »به دشمن برخورد کرده و حمله از دو طرف شروع شد.
بنی المصطلق پس از اینکه ده تن کشته دادند، تاب مقاومت نیاورده فرار کردند و اموال آنان که دو هزار شتر و پنج هزار گوسفند بود بهره مسلمانان گردید و زنان و کودکانشان نیز به دست آنان اسیر گشتند.
در میان اسیران جویره دختر حارث بن ابی ضرار (رئیس قبیله بنی المصطلق) بود که پیامبر او را خرید و آزادش ساخت و سپس او را به عقد خود در آورد، مسلمانان دیگر که چنان دیدند همگی اسیران بنی المصطلق را آزاد کرده و گفتند اینان فامیل های پیغمبر اسلام هستند و
سزاوار نیست در دست ما اسیر باشند با این ازدواج صد زن اسیر آزاد شدند، آزادی این دسته اسیران و بازگشت آنها به میان قبیله و وصلت پیامبر با آنها در تحکیم مبانی اسلام و دفع شر آن قبیله و قبیله هم جوارشان بسیار مؤثر واقع شد.
صفحه اصلی – موسسه قرآن و نهج البلاغه
کانال جامع دو نور در ایتا:
https://eitaa.com/twonoor
کانال جامع دو نور در تلگرام:
https://t.me/twonoor