ورود

ثبت نام

موسسه قرآن و نهج البلاغه
home-icone
Institute of Quran & Nahjul Balaghah

نکاتی درباره مایکروویو

فهرست مطالب

مایکروفر همان مایکروویو است و هیچ فرقی با هم ندارند مایکروویو نام لاتین و مایکروفر واژه فارسی که از سوی فرهنگستان زبان برگزیده شده است پس وجود دو اسم متفاوت نباید این فکر را در اذهان مردم بوجود آورد که مایکروفر و ماکروویو دو کالای مجزا با کارایی متفاوت هستند.


 مایکروفر دستگاهی نیست که مانند دیگر وسایل معمولی منزل به راحتی از کنار آن بگذریم و نسبت به آن بی توجه باشیم باید احتیاط های اولیه وموارد استفاده از آنرا بدانیم همانطور که این دستگاه بر روی گوشت داخل دستگاه تاثیر میگذارد بر بدن نیز همان تاثیر را خواهد داشت.


 آیا غذاهایی که درمایکروفرتهیه میشوند ایجاد سرطان میکنند یا قرار گرفتن در معرض مایکروفر این خطر رابه همراه دارد؟


 پیاپی در مراکز علمی اخباری در مورد مضرات و خطرات پخت غذا با مایکروفر  شنیده میشود.بهتر است بنا بر  دلایل زیر بر روی اثرات زیانبار آن کمی فکر کنیم؟


 شواهد و حقایق علمی جدیدازوجود مواد سرطان زا در غذاهای مایکروویوی و اثرات آن بر روی بدن :


در آگوست سال2002دانشمندان آمریکایی دریافتند
غذاهای پخته شده در مایکروویو باعث تولید ماده شیمیایی آکریلامید میشود که سرطان زاست.این ماده باعث صدمه به عصب میشود و زمانی ظاهر میشود که غذا به درجه حرارت بیش از 100درجه سانتی گراد برسد.آکریلامید در صورت حرارت دادن بیش از حد غذاهای حاوی کربو هیدرات (مثل چیپس)تولید میشود و در سیب زمینی پخته شده در مایکروویو بسیار زیاد یافت شده است.


در دسامبر سال2003دانشمندان آلمانی اعلام کردند سبزیجات پخته شده در مایکروویو اجزای مفید خود را از دست میدهند. این مواد که در برابر سرطان از بدن دفاع میکنند در صورت ازبین رفتن به دفاع فرد در برابر سرطان کمک نکرده و خواص سود مند خود رااز دست میدهند.به عنوان مثال کلم بروکلی اگر درمایکروویو پخته شود تا %97مواد آنتی اکسیدان ((ضد سرطان)) خود را از دست میدهد.درنهایت میتوان گفت:وجود مضرات پخت غذا در مایکروویو قطعی است که در بعضی موارد قابل جبران نیست و به این دلیل باید به آن توجه دقیقی داشت.


بخاطر سیستم حرارتی که مایکروفر دارا است اگر چشم در معرض مستقیم آن قرار بگیردباعث میشود که عدسی چشم پخته شده و ایجاد آب مروارید کند یکی دیگراز خطراتی که ممکن است ایجاد کند صدمه دیدن کبد است که البته این موضوع هنوز دقیقا از نظر پزشکی ثابت نشده است. ثابت شده است که در صورت دریافت مقدار بالای تشعشع احتمالا برای مردها احتمال عقیمی ایجاد می کند که البته برای زنها هم میتواند صحت داشته باشد. آب مروارید هم یکی از مواردی است که احتمال بروز آن در کودکان بیشتر است . مثلا اگر کودکی چشمش را مستقیم  به شیشه مایکروویو بچسباند خطر بروز این بیماری بیشتر است زیرا بافتهای بدن کودکان ظریف تر هستند . آب مروارید  عقیم شدن و سرطان پوست سه موردی هستند که اگر شخص در معرض اشعه قرا
ر بگیرد بروز می کند .


طبق استانداردهای بین المللی سازمانهای بهداشتی آمریکایی و کانادایی ایجاد عقیمی در فرد به این بستگی دارد که شخص چقدر در معرض اشعه قرار بگیرد  و فاصله اش با مایکروویوچقدروهمچنین میزان اشعه چه مقدار باشد  ؟


 استانداردی که برائ میزان فاصله از مایکروویو در نظر گرفته شده حداقل آن به اندازه طول یک دست است (تقریبا 1متر ) اما در بعضی جاها این اندازه را 2 تا 5/2 متر در نظر می گیرند البته این فواصل در زمانی که دستگاه روشن است باید رعایت شود . ممکن است شخصی در مقابل اشعه قرار داشته باشد و 5 الی 10 سال طول بکشد که عقیم شود اما شخص دیگری  ممکن است در معرض اشعه و نشت بالایی قرار بگیرد و در یک مدت


کوتاه سریعا عقیم شود. میزان استانداردی که برای نشت در نظر گرفته میشود واحدی به نام میلی وات بر سانتی متر مربع  یا وات بر مربع برای سنجش نشت در نظر گرفته شده است.


Mili WATT /cm2


 درفاصله  5سانتیمتری از کلیه نقاط خارجی سطح دستگاه باید کمتر از 5میلی وات برسانتی متر مربع نشت داشته باشد.اگر بالای این مقدار نشت داشته باشد مناسب نیست که استفاده شود.


 سال1989  دانشگاه مینه سوتادرخبری جنجال برانگیز اعلام کرد :گرم کردن شیشه شیر کودکان در مایکروفر خطرناک است؟اگر چه ممکن است شیشه شیر سرد باشد اما مایع درون آن بیش از حد داغ شودو امکان اینکه دهان کودک را بسوزاند زیاد است.علاوه برآن  بخاری که درون شیشه شیر کودک تولید میشود ممکن باعث ترکیدن آن شود.همچنین گرمای آن باعث از بین رفتن خواص حفاظتی و مواد مغذی موجود در شیر میشود.این مساله در مورد شیر خشک/شیر گاو  و شیر مادر فرقی نمیکندو مواد موجود در شیر که قابلیت دفاع از بدن رادارند از بین میروند.


از همه مهمتر ،گرم کردن شیر خشک بچه ها بوسیله مایکروویو ،برخی اسیدهای آمینه را به ایزومرهای آنها که گاهی میتوانند برای سیستم عصبی و کلیه های کودک سمی باشند، تبدیل میکند(مثل آل پرولین که به دی ایزومر آن تبدیل میشود).


کودکانی که به دلایلی از شیر مادر بهره نمیبرند، به اندازه کافی بد شانس هستند چه رسد به آنکه از شیری مصنوعی بنوشند که بوسیله مایکروویو سمی شده
است!


سال1991خانم نورمالویت که برای یک عمل ساده به بیمارستان رفته بود بدلیل تزریق خون فوت کرد چرا که خون مصرفی در اجاق مایکروویو گرم شده بود!خون تزریقی قبل از مصرف باید اندکی گرم شود اما گرم کردن ان درمایکروویو باعث تغییر خصوصیات طبیعی خون و مرگ بیمار شده بود. امواج ماکروویو اجاقها دارای اثرات گرمایی و غیر گرمایی مخرب بر روی مواد هستند باعث تغییر شکل ساختار مولکولها میشوند و عواقب ناگواری بر روی کیفیت مواد  غذایی دارند.


تعدادکلو سیتها (گلبولهای سفید خون که کار دفاع ازبدن را انجام میدهند)در فردی که غذا های پخته شده در ماکروویو را مصرف کرده افزایش مییابد و این مساله اثرات بیماریزایی دارد.   بصورتیکه در آزمایشها سلولهای زنده شکسته شده و غشای سلولها از حالت عادی خارج شدندوقتی دیواره یا غشای سلولها آسیب ببیند ورود ویروسها قارچها و سایر میکروارگانیسمها به درون سلول بسیار آسانتر میشود.


 همیشه باید نکات ایمنی را رعایت کرد.اصلا نباید مردم را در این رابطه ترساند؟این طور نیست که شب بخوابیم و فردا به بیماری سرطان دچار شویم بلکه این قضیه در دراز مدت اتفاق میافتد. میتوان گفت مایکروفر با سرطان رابطه مستقیم دارد ولی تا حالا کسی گفته است که مایکروفر ایجاد سرطان میکند؟شاید الان بگویند مایکروفر سرطان زا نیست اما در تحقیقات  آینده به این موضوع برسند . هر چند تا کنون متون علمی بسیاری در ارتباط
با تاثیر مستقیم اشعه مایکروویو بر موجودات زنده منتشر شده است اما جای بسی شگفتی است که هیچ گونه تلاشی برای جایگزین کردن این دستگاه با فناوری سازگارتر با طبیعت صورت نگرفته است.!


 پنهان کردن شواهد و حقایق علمی:


سیاستهای سود جویانه دولتها به ویژه دولت آمریکا و طبیعت ساده اندیش بشر که همواره به متخصصان خود اعتماد میکند مانع آشکار شدن حقایق شده و میشود.


بیش از 90%از مردم آمریکا و کانادا در منازل خود طبق آمار سال 2004 از مایکروویو برای تهیه و گرم کردن غذا استفاده میکنند.عموم مردم حتی در آنجا بر این باورند که صرف نظر از انکه مایکروویو غذا را چگونه گرم میکند یا میپزد ,هیچ گونه تاثیر منفی بر خود غذا یا سلامت مصرف کننده آن ندارد.!!!چرا اتحاد جماهیر شوروی در سال 1976 استفاده از این وسیله را ممنوع کرد؟پاسخ به این سوالات ممکن است باعث شوکی شود که مایکروویو را که مدتهاست از وسایل ضروری آشپزخانه هاست به زباله دان بسپاریم. اما از سوی دیگر ، اگر این وسیله هر گونه ضرری به همراه داشت  ،چرادولت آمریکا یا بعضی کشورهای اروپایی هرگز به تولید کنندگان آن اجازه ورود به بازار نمیدادند،میدادند؟در آمریکا هیچ کدام  از دانشگاها یا نهادهای دولتی آزمایشهایی در زمینه تاثیر مایکروویو بر بدن مصرف کنندگان غذاهای مایکروویوی انجام نداده اند.آیا به نظر عجیب نمی آید؟هیج مطالعه ای که دولت آمریکا تائید کرده باشد
و نشانگر مضر بودن این وسیله باشد تا کنون منتشر نشده است!!!اما این را نیز خوب میدانیم که اعتبار مطالعات و تحقیقات میتواند محدود باشد و گاهی این مطالعات به طور  عمد  با دقت انجام نمیشود!بی اعتباری بسیاری از این مطالعات تحقیقاتی بعدها ثابت میشود،و ما بعنوان مصرف کننده باید برای قضاوت تا درجاتی از عقل سلیم خود استفاده کنیم.


بیشتر تحقیقات و مطالعات مربوط به مایکروویو فقط در مواردی است که اگر درهای اجاقهای مایکروویو به خوبی بسته نشوند و یا پرتوها از این درها به بیرون نشت پیدا کنند ،چه اتفاقی میافتد؟ایا نباید درباره تاثیر اشعه مایکروویو بر غذا تحقیقات جدی تری صورت گیرد؟


آیا چیزی غیر از عملکرد دنیای صنعتی در پنهان کردن حقیقت دخالت دارد؟


 حقایق علمی هم تلخ و بحران زاهستند!


 بر اساس گفته های دکتر “هانریش آلریچ  هرتل” استاد تغذیه که در راس مطالعاتی در این زمینه در سال 1992 قرار داشت و نتایج  تحقیقات  15ساله خود را منتشر کرد، او  در کلینیک علمی مطالعات کشور سوئیس نشان داد: که غ
ذاهایی که در مایکروویو پخته میشوند ،حاوی انرژی و مولکولهایی که از همان آغاز کشف آتش تا کنون به شیوه سنتی  پخته شده ا ند حضور ندارند!


با میلیاردها تغییر پولاریته در مولکولها تولید مولکولها ی غیر طبیعی اجتناب ناپذیر است؟


تحقیقات روی خون  کسانی که از شیر و سبزیجات گرم شده در مایکروویو  استفاده کرده بودند انجام شد و نشان داد که سطح هموگلوبین خون کاهش یافته،سطح کلسترولCholesterolخون اعم از خوبLDL یا بدHDL کاهش یافته و سطح گلبولهای سفید خون افزایش یافته است.


بر اساس تحقیقات دکتر هارتل “افزایش گلبولهای سفید خون را نمیتوان طبیعی شمرد و از نظر متخصصان خون این مسئله بسیار جدی به حساب می آید.


این امر، اغلب علامت  آسیبی است که میتواند ناشی از  نوعی بیماری باشد؛آسیبهایی چون ورود سموم به بدن یا آسیب سلولی.


در آن سال به محض آنکه دکتر هرتل نتایج تحقیقات خود را منتشر کرد مسئولان ومقامات واکنش نشان دادند.انجمن فروشندگان وسایل الکتریکی صنعتی و خانگی سوئیس سریع وارد عمل شد و دادگاه را تحت فشار قرار داد تا دکتر هرتل و همکارانش را وادار به سکوت کنند.


در مارس 1993دکتر هرتل به جرم دخالت در تجارت محکوم و از ادامه انتشار نتایج تحقیقات خود منع شد.


اما دکتر هرتل قاطعانه بر سر تصمیم خود ایستاد و ساله با انها جنگید تا سرانجام در اگوست 1998 دادگاه حقوق بشر اروپا اعلام کرد دستور وادار به سکوت دکتر هرتل از طرف دادگاه سوئیس در سال 1993و منع وی از انتشار نتایج مطالعاتش درباره خطر مصرف غذاهای مایکروویوی به بدن  خلاف حق آزادی انسان در اظهار عقیده است و به دا
دگاه کشور سوئیس دستور داد تا به ازای حقوق ضایع شده دکتر هرتل به وی مبالغی پرداخت شود!!!


 مواد سرطانزا در غذاهای مایکروویوی


 در کتاب« تاثیرات اشعه مایکروویو بر بهداشت» اثر  دکتر« لیتالی »آمده است که مایکروویوها پرتوهای الکترومغناطیسی را به بیرون نشت میدهند ،باعث خراب شدن غذا میشوند و ضمن طبخ غذا ،مواد آنرا به سموم و مواد سرطانزا تبدیل میکنند.


موارد زیر خلاصه ای از تحقیقات و آزمایشهای محققان روسیه است که در مرکز توسعه آموزش آتلانتیس در شهر پورتلند ایالت اورگون منتشر شده است.این آزمایشها روی انواع غذاهای گرم شده از مایکرووویو ،از حالت انجماد خارج شده و کاملا پخته شده در مایکروویو  انجام شده است:


 1-  گوشت های آماده شده در مایکروویو ،پس از خوردن باعث تشکیل دی نیترو سودینتا نولامین (ماده معروف سرطان زا )می شود.


2-    برخی از از آمینو اسیدهای شیر و دانه های غلات به مواد سرطانزا تبدیل میشوند.


3-    بخشهای قندی میوه های یخ زده   به مواد سرطانزا تبدیل میشوند.


4-  آلکالوئید گیاهی سبزیجات خام،پخته یا منجمدی که حتی به مدت یکی دو ثانیه در مایکروویو قرار میگیرند بویژه در ریشه سبزیجات ، به رادیکالهای آزاد    سرطان زا تبدیل میشوند.


5-  از ارزش  غذایی مواد کم میشود،ویتامین Bکمپلکس ،ویتامین C،ویتامینE</SPAN&gt ;،مواد معدنی اساسی و فاکتورهای لیپوتروپیک همه غذاها کم میشود.


6-    پروتئینهای هسته ای گوشتها از بین میرود.


 براساس مطالعات انجام شده در کلینیکهای مطالعاتی کشورهای  سوئیس،آلمان و روسیه در سالهای 2003و2004 علاوه برموارد مذکور و نامطلوب بودن مایکروویو ،موارد زیر بدست آمده است:


1-  خوردن مستمر غذاهای مایکروویوی باعث آسیب دایمی مغز میشود(از طریق غیر  پولاریزه کردن و غیر مغناطیسی کردن بافت مغز)


2-  تولید هورمون مردانگی (تستوسترون)و زنانگی(استروژن) پس از مصرف طولانی مدت غذاهای مایکروویوی کاهش یافته یا از بین میرود.


3-    بدن انسان نمیتواند مواد ناشناخته حاصل حاصل از غذاهای مایکروویوی را هضم کند.


4-    غذاهای مایکروویوی باعث تشکیل تومورهای سرطانی در معده و روده میشوند.


5-  استفاده طولانی مدت از غذاهای مایکروویوی باعث افزایش سلولهای سرطانی در خون میشود؛همچنین باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود.


6-    خوردن غذاهای مایکروویوی باعث بی ثباتی عاطفی ،از دست دادن حافظه ، تمرکز وکاهش هوش میشود.


 چه کسی اجاق مایکروویو را اختراع کرد؟


 دو نظر در مورد اختراع مایکروویو وجود دارد،


1-از زبان دانشمندان روسی و آلمانی:


 آنها طبق شواهد و مدارکی میگویند؛مایکروویو را ابتدا نازی ها در ایام جنگ جهانی دوم برای داشتن اجاقی قابل حمل ونقل با نام Radiomissor اختراع کردند و در زمان حمله به شوروی سابق برای پختن غذا مورد استفاده قرار دادند.بعد از جنگ ،قوای متفقین مدارکی از تحقیقات پزشکی انجام شده در مورد مایکروویو توسط آلمانی ها را کشف کردند.این مدارک به همراه چند دستگاه مایکروویو،به منظور تحقیقات بیشتر به ساختمان وزارت جنگ آمریکا(پنتاگون)منتقل شد.


روسها نیز تعدادی از این مایکروویوها را بدست آوردند و در مورد تاثیرات بیولوژیکی آنها تحقیقات کاملی انجام دادند.پس از آشکار شدن نتایج این مطالعات ،استفاده از مایکروویو از سال1976در شوروی سابق ممنوع  اعلام شد.


در ضمن ،روسها درباره خطرات آن برای سلامت موجودات زنده و محیط زیست ،به جهان هشدار دادند.


دانشمندان سایر کشورهای اروپای شرقی نیز گزارشهایی مشابه را درباره زیانهای ناشی از پرتوهای تابشی مایکروویو ارائه دادند واستفاده از این وسیله را در کشور خود بسیار محدود کردند مثل یوگسلاوی سابق ،اما آمریکا گزارشهای آنها را نپذیرفت.


 2-از زبان دانشمندان آمریکایی:


 از دید ابر قدرت جهان ، اجاق مایکروویو مثل بسیاری از اختراعات بزرگ دیگر بشر محصول فرعی تکنولوژیهای دیگر ساخت آنان است!؟


حول و حوش پروژه تحقیق در مورد رادار در سال 1946 آقای دکتر پرسی اسپنسر (Dr.Percy Spencer) از کمپا
نی
Raytheon  با یک مسئله بسیار جالب روبرو شد.


او در حال آزمایش لوله خلاء جدیدی بود که متوجه شد حین آزمایش ،آب نبات درون جیبش آب شده است! شاید اگر آب نبات درون جیب ما آب شود بسیار ناراحت شویم ؛ اما این مسئله دکتر اسپنسر را کنجکاو کرد و توجه او به روی آزمایشی دیگر متمرکز شد.در این میان او بطور اتفاقی در مجاورت آنتن رادار سوزشی در پشت دستهایش احساس کرد.


اولین باراو ذرت را نزدیک لوله خلاء (لوله ای مهر و موم شده که در آن مکش کافی وجود دارد) گذاشت و این بار دانه ذرت در مقابل چشمان متعجب و هیجان زده دکتر اسپنسر پف کرد بالا آمد و تبدیل به ذرت بو داده شد.البته آنقدر اینکار شدید بود که ذرت بو داده تبدیل به ذرت ترکیده شد!


اما چهره دکتر اسپنسر با یک نتیجه علمی روشن شد زیرا او متوجه شد آب نبات آب شده ،سوزش پشت دستش و ذرت بوداده همگی با انرژی مایکروویو با شدت کم مواجه شده بودند.دکتر اسپنسر یک جعبه فلزی ساخت که از یک سمت آن مدخلی بود و انرژی مایکروویو وارد جعبه میشد .


انرژی وارد شده به جعبه دیگر نمیتوانست خارج شود و به این دلیل یک میدان الکترو مغناطیسی بسیار شدید ایجاد می کرد.این مسئله منجر به کسب  اولین جواز برای آون مایکروویو و حرارت دهی مواد غذایی با آن گردید و نام اسپنسر Spencerبه عنوان مخترع آن ثبت گردید.در  واقع حرارت دهی با مایکروویو محصول جانبی پیشرفت رادار در جنگ جهانی دوم است.


 تاریخچه کاربرد حرارت دهی با مایکروویو:


 کشف اسپنسر منجر به ساخت اولین مایکروویو   به نام Radiance گردید.


از این وسیله برای اولین بار در  سال1948 در سلف سرویسها بکار گرفته شد.در سال1955 اولین آون مایکرووویو خانگی توسط شرکت Tappan(زیر نظر شرکت Raytheon)به بازار عرضه شد.


 مکانیسم حرارت دهی با مایکروویو:


امواج مایکروویو بخشی از طیف الکترو مغناطیسی که دارای فرکانس حدود 300-300000MHz و طول موج 0.001-1 متر در هوا میباشند و در این طیف بین دی الکتریک و مادون قرمز واقع شده اند.


امواج ماکروویو نوعی از امواج رادیویی هستند که طول موج بسیار کوتاه و بسامد بسیار زیاد دارند. در واقع موج کوتاه الکترو مغناطیسی با فرکانس خیلی زیاد نامیده میشوند.


در روشهای متداول پخت ،حرارت از منبع خارجی به ماده غذایی منتقل میشود لیکن در روش مایکروویو داخل ماده غذایی حرارت تولید میشود.تحت تاثیر میدان ماکروویو مکانیسم اثر گرمایی تولید شده ازآن ، اثر متقابل  ماکروویو و ماده غذایی  شامل دو نکته است:یکی فقدان خاصیت دی الکتریک مولکول  قطبی و دیگری فقدان هدایت یون است.


دو مکانیسم اصلی تولید گرما در ماکروویو عبارتند از:


1-پلاریزاسیون یونی       2-چرخش دو قطبی


 پلاریزاسیون یونی و چرخش دو قطبی :


 زمانیکه یونهای موجود در یک محلول شیمیایی به طرف یک میدان الکتریکی حرکت میکنند پلاریزاسیون یونی روی میدهد.مواد غذایی حیوانی و گیاهی شامل انواعی از مولکولهای قطبی شامل مولکول آب ،پروتئین و انواع نمکها میباشد.


مرکز اثر یونهای مثبت و منفی در مولکول بر هم منطبق نمی شود.در شرایط عادی  مولکول در حالت بی نظمی وابسته به عملکرد گرمائیش میباشد.بنابراین غذا خاصیت قطبی نشان نمیدهد.تحت تاثیر میدان خارجی ،انتها ی مثبت مولکول قطبی به سمت میدان الکتریکی منفی و انتهای منفی آن به سمت میدان الکتریکی مثبت متمایل میشودوتا اندازه ای در مسیر میدان الکتریکی  قرار میگیرند.این پدیده را گشتاور قطبیتی مینامند.در واقع وقتیکه میدان الکتریکی خارجی دارای قطبیت مثبت باشد،مولکول قطبی در مسیر مخالف آن قرار میگیرد و بلعکس.اگر میدان الکتریکی خارجی مکررأ تغییر کند ترتیب قرار گیری مولکول قطبی تحت تاثیر آن عوض میشود و در طول آن مولکول قطبی تولید گرمایی میکند که تا اندازه ای مشابه اصطکاک میان خودشان است. برای مثال :


یونهای مثبت و منفی و نمکهای محلول در غذا نظیر کلرید سدیمNaClبطرف بار مخالف یون حرکت کرده (سدیم بطرف قطب منفی و کلر به طرف قطب مثبت)،تکرار تصادم این یونهای مهاجر منجربه تولید حرارت میشود.هرچه تعداد دفعات
برخورد در واحد زمان بیشتر باشد انرژی جنبشی زیاد تر شده و حرارت بیشتری تولید میگرد.مکانیسم گرم شدن در اثر چرخش دو قطبی بستگی به وجود مولکولهای قطبی دارد.همزمان با جذب امواج توسط ماده غذایی مولکولهای دو قطبی بویژه مولکول آب با میدان همجهت میشوند.


وقتی میدان متناوب بکار برده میشود با معکوس شدن قطبیت میدان مولکولهای قطبی مولکولهای قطبی مجددا خودشان را در مسیر میدان تغییر یافته قرار میدهند.قرارگرفتن مولکولها به اندازه 10× 2450 بار در ثانیه (در امواج با فرکانس 2450 مگاهرتز)در راستای میدان باعث ایجاد اصطکاک و در نتیجه تولید حرارت میشود.


این نوع طرز قرار گیری مولکول که تحت تاثیر ،قرار گرفتن و بلوکه شدن در میان مولکولها است به گرمای ماکروویو میکروسکوپی تبدیل میشود .


گرمای ماکروویو نه فقط وابسته به طبیعت داده است بلکه شدیدا وابسته به نیروی الکتریکی و فرکانس است.


نویسنده: امیر صفاریان کارشناس شیمی تیر 87


 http://sharifkish.blogfa.com

به این مطلب امتیاز دهید
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در email

فرصت ویژه برای علاقه مندان به نویسندگی

شما می توانید مقالات خود را با نام خود در وب سایت موسسه منتشر نمائید. برای شروع کلیک نمائید.

نویسنده مقاله باشید