نگرشی بر موقعیت و جایگاه زن
نگرشی بر موقعیت و جایگاه زن: 1. سخن از شخصیّت پرشکوه فاطمه (علیه السلام) و نبوغ و ویژگی های او، در حقیقت سخن از موقعیت و جایگاه زن در نگرش اسلام است. و بدین وسیله روشن می شود که اسلام موقعیت و حقوق زن. این نیمی از پیکر جامعه را سخت گرامی داشته. و او را به جایگاه شایسته و حقیقی اش اوج بخشیده است.
2. در این بحث به طور طبیعی نمونهای از زنِ آگاه و مترقّی – که در خانه ی پدر، دختری شایسته؛ در زندگی مشترک. همسر و همراهی مورد اعتماد و امانت پیشه؛ و در قلمرو جامعه ی کوچک خانواده. یک مادر نمونه و یک مربّی باایمان و لایق برای نسل سرفراز است. نیز در چشم انداز جستجوگران قرار می گیرد.
3. و نیز در این بحث از «زن» به عنوان یک انسان به مفهوم واقعی اش. که در جامعه و محیط زندگی اش در چارچوب مقرّرات انسانساز دین خدا و در قلمرو پاکدامنی و شرافت و صیانت از موجودیت، هویت و شخصیت اش به او امکان کار و تلاش را پیمایش پله های نردبان ترقّی و تکامل داده می شود نیز، سخن خواهد رفت.
4. و نیز در ونیز بحث در این روند، روشن خواهد شد که اسلام نواندیش، زن را بر خلاف پندار بداندیشان و تاریک فکران، نه تنها از دانش و فرهنگ، ادب و شناخت. و پیمایش مدارج کمال علمی و معنوی و آزادی و آزادگی باز نمی دارد. که سخت او را در این راه تشویق می کند.
و تنها از او میخواهد که از خودنمایی و جلف بازی، بی پروایی و هرزگی، نشست و برخاست ناصواب با بیگانه و اموری از این قماش – که سرانجام زن و مرد را به نگونساری و تباهی می کشد و شخصیت. حقوق و هستی او را به نابودی سوق میدهد – بپرهیزد.
کدام یک بهتر است؟
نگارنده بر این باور است که هیچ نظام و مقرّرات و سازمان و تشکیلاتی در جهان. نخواهد توانست همانند اسلام نواندیش و خردگرا و ابزار سیاست نشده. از شخصیت و هوّیت و شرافت حقیقی زن پاس دارد.
از این رو انجمنها و سازمانهای مربوط به بانوان در کشورهای اسلامی تا آن گاه که دنباله رو اندیشههای استعماری و یاابزار سلطه ی استبدادگران باشند. نه تنها برای زنان ثمربخش نخواهد بود. که نگونساری و عقبماندگی را نیز به صورت فاجعه باری برای آن فراهم خواهند ساخت و دردی بر دردها خواهند افزود.
دو راهی
من در برخی از روزنامهها خواندم که یکی از سازمانهای زنان از دولت خود تقاضا کرده. که قانونی برای بازداری مردان از داشتن بیش از یک همسر وضع نماید. و اجازه ندهد که مردی در صورت ضرورت نیز بیش از یک زن بگیرد؛ چراکه آن کار را ستم و تجاوز به کرامت و حقوق زن می نگرد؛
از این رو از دولت میخواهد که مرد را در مرز خویش نگاه دارد. و قانونی فراهم آورد که او – گرچه به صورت عادلانه و انسانی و به هنگام ضرورت نیز – نتواند با بیش از یک زن ازدواج نماید.
این سازمان آگاهانه و یا ناآگاهانه با چنین کاری دروازه های تباهی و بدبختی را به روی برخی زنان می گشاید. و در همان حال درهای نیکبختی همسرداری و لذّت معنوی و روحی وصف ناپذیر مادر شدن را بر روی برخی مسدود می سازد.
اگر به راستی زنی بر سر دوراهی قرار گیرد که یا با یک مردِ دارای همسر به صورت عادلانه و انسانی. پیمان زندگی مشترک بندد و یا خانه نشین گردد تا گیسوانش شدن بسان دندان هایش سفید شود و به واپسین لحظات زندگی برسد. کدام یک را برمی گزیند؟ و کدام یک از این دو بهتر و بر صلاح اوست؟
صفحه اصلی – موسسه قرآن و نهج البلاغه -آموزش مجازی قران ونهج البلاغه
کانال جامع دو نور در ایتا:
https://eitaa.com/twonoor
کانال جامع دو نور در تلگرام:
https://t.me/twonoor
نگرشی بر موقعیت و جایگاه زن. نگرشی بر موقعیت و جایگاه زن. نگرشی بر موقعیت و جایگاه زن. نگرشی بر موقعیت و جایگاه زن. نگرشی بر موقعیت و جایگاه زن. نگرشی بر موقعیت و جایگاه زن. نگرشی بر موقعیت و جایگاه زن