محمدرضا ستودهنيا، سرپرست و ناظر هيئت داوران سی و چهارمين مسابقات سراسری قرآن در رشته قرائت، بيان اين مطلب گفت: مرحله اول يا مقدماتی مسابقات سراسری قرآن سطح متفاوت و عجيبی داشت به طوری كه داوران را از اجراها متعجب ساخت.
ستودهنيا در ادامه با اشاره به علت ضعف در مرحله مقدماتی، افزود: دليل اجراهای نسبتاً ضعيف قاريان در مرحله مقدماتی به خاطر فضای مسابقات و نيز استرس حاكم بر مسابقات بود كه قراء نتوانستند تلاوتهای هميشگی خود را داشته باشند.
وی تصريح كرد: در مرحله دوم يا نيمه نهايی سطح تلاوتها بالاتر رفت و هيئت داوران نيز نمرههای خود را بر اساس اجرای متسابق به وی میدهند و اگر اختلافی در بين امتياز داوران ديده شود طی فرآيندی برای رسيدن به نمره واقعی اقدام خواهيم كرد و بيشترين سعی را داريم كه داوریها به عدالت نزديك باشد.
سرپرست هيئت داوران در رشته قرائت مسابقات سراسری قرآن در ادامه در مورد رايانهای شدن داوریها در اين دوره از رقابتها، اظهار كرد: امسال برای اولينبار بود كه در مسابقات كشوری داوریها به صورت رايانهای برگزار میشد اما قبلاً اين گونه داوری در مسابقات بينالمللی برگزار شده بود.
ستودهنيا عنوان كرد: در دورههای گذشته داوریها به صورت دستی انجام میشد كه باعث میشد اعلام نتايج از لحاظ زمانی فرآيند بيشتر و طولانیتری را طی كند.
اين كارشناس امور قرآنی در ادامه به سطح ميزبانی مسابقات اشاره كرد و افزود: ميزبانی اين دوره از رقابتها واقعاً خوب بوده است و از لحاظ تبليغات و اطلاعرسانی نيز بسيار خوب عمل كردهاند كه من از همين جا از عوامل اجرايی مسابقات تشكر میكنم.
وی نقطه ضعف مسابقات امسال را پايين بودن سطح قرائتها در بخش تجويد عنوان كرد و گفت: در بخش تجويد ايرادات قاريان كم نبوده است و لهجهها به جای حركت به سمت عربی شدن، در حال فارسیشدن است و من واقعاً نمیدانم كه چه سازمان، ارگان و يا نهادی بايد به اين امر رسيدگی كند.
وی بخش ديگری از دلايل افت مسابقات در بخش تجويد را امتياز كمی دانست كه برای اين بخش در آييننامه قائل شدهاند و اظهار كرد: هر چه قدر مسابقات در بخش تجويد دچار ضعف بوده است در بخش لحن قاريان قوی عمل كردهاند.
ستوده نيا در پايان با اشاره به اين كه نبايد نفرات برتر مسابقات را پس از كسب رتبه به حال خود رها كنيم، گفت: سازمان اوقاف بايد بخش آموزش را بسيار جدیتر از گذشته دنبال كند كه در اين زمينه اساتيد مجرب در كشور میتوانند راهگشا باشند.
: iqna