احمد حاجیشريف، معاون آموزش، پژوهش و نظارت بر چاپ سازمان دارالقرآن كريم، با بيان اين مطلب كه توانمند شدن مؤسسات قرآنی در گرو عمليات و جريانات قرآنی سازنده است، گفت: افرادی كه مؤسسات قرآنی راهاندازی میكنند، اصولا افرادی هستند كه با قرآن آشنايی دارند اما متخصصان خوبی در انجام مديريت نيستند كه اين عامل موجب ضعف بسياری از اين مراكز میشود.
اين مؤلف قرآنی اظهار كرد: اكثر مؤسسات قرآنی با فعاليتهای قرآنی آشنا هستند اما امكان دارد متخصصانی در امور قرآنی نباشند كه اين امر بايد از سوی دستگاههای متولی با برگزاری دورههای تخصصی مديريت قرآنی مورد نظارت قرار گيرد.
وی ضمن بيان مطلب فوق، لزوم برگزاری دورههای آموزش تخصصی مديريت قرآنی با كيفيت و حجم بالا در برنامههای مؤسسات را از مهمترين راهكارهای گسترش فرهنگ قرآنی دانست و افزود: مؤسسات قرآنی ـ مردمی بايد جهت رشد توسعه فرهنگ قرآنی گامهای اساسی و ارزنده بردارند به طور كلی اگر استعدادهای درخشان قرآنآموزان شناسايی شود و همچنين دورههای آموزش قرآن برای متخصص شدن مديران اين مراكز صورت گيرد میتوان شاهد گسترش فرهنگ قرآنی در مؤسسات بود.
حاجیشريف، دستگاههای متولی جريانهای قرآنی را يكی از موارد مؤثر در ارتقای مؤسسات قرآنی نام برد و گفت: اگر دستگاههای متولی جريانهای قرآنی برای اجرای فعاليتهای قرآنی، طرحهای مدون اجرا و به مؤسسات ابلاغ كنند، اين مجموعههای كوچك به عنوان مجريان برگزاری طرحهای قرآنی عملكردشان را تقويت میكنند.
اين مسئول در ادامه بيان كرد: ارزيابی و نظارت بر فعاليت مؤسسات قرآنی ـ مردمی در امنيت فعاليتهای قرآنی مؤسسات نقش دارد در واقع اگر مسئولان با استفاده از كارشناسان خبره، اين دست از مراكز را مورد بازرسی قرار دهند میتوانند در جهت رشد توسعه فرهنگ قرآنی در مؤسسات مؤثر واقع شوند.
نقش مديران متخصص قرآنی در جهتدهی عملكرد مؤسسات بسيار تعيين كننده است
حاجیشريف در پاسخ به اين سؤال، مبنی بر اين كه مديران متخصص قرآنی چگونه میتوانند در برطرف كردن معظلات و مشكلات احتمالی مؤسسات قرآنی نقش داشته باشند، اذعان كرد: نقش مديران متخصص قرآنی در جهتدهی و هدايت عملكرد مؤسسات قرآنی بسيار تعيين كننده است در واقع اگر مديران تشخيص قرآنی داشته باشند آثار تخصصی علمی در زمينه قرآن در اين مجموعههای كوچك قرآنی به وجود میآيد.
اين مؤلف قرآنی، همگام و متحد شدن مؤسسات قرآنی جهت رشد توسعه فرهنگ قرآنی را يكی از عوامل مثمرثمر در روند كارايی اين مراكز مردمی دانست و تصريح كرد: مؤسسات قرآنی اگر به عنوان مراكز مجری جريانهای قرآنی همگام باشند و در اجرای فعاليتهای قرآنی دوستی و همافزيی برقرار كنند میتوانند در روند كارايی برنامههای مؤسسهشان نقش داشته باشند.
معاون آموزش، پژوهش و نظارت بر چاپ سازمان دارالقرآن كريم افزود: به طوركلی انجام فرآيندهای تخصصی و با برنامه از جمله كارهايی است كه يك مؤسسه قرآنی میتواند با استفاده از الگو برداری از ديگر مراكز قرآنی و رقابت سالم برای توسعه فرهنگ قرآنی به وجود آورد.
: iqna