علیاكبر حنيفی، از پيشكسوتان قرآنی كشور كه در سالن برگزاری اين دوره از مسابقات بينالمللی قرآن حضور يافته بود، با بيان اين مطلب گفت: مسابقات بينالمللی قرآن بهترين انگيزه را برای جوانان ما و اقشار مختلف كه در جريان مسابقات قرار دارند ايجاد میكند و اين انگيزه نه تنها در ايران بلكه در دنيا بسياری از جوانان را مجذوب خود كرده است.
وی در ادامه به سفر اخير خود به تايلند اشاره كرد و افزود: من يك ماه پيش در تايلند بودم و در آنجا میديدم كه نمايندگان اين كشور برای حضور در مسابقات تهران چه انگيزه و اشتياقی داشتند و برنامههای آموزشی مناسبی را برای خود تدارك ديده بودند تا بتوانند با حضوری قوی در مسابقات حاضر شوند.
اين پيشكسوت قرآنی كشورمان تصريح كرد: برای برگزاری مناسب مسابقات بينالمللی قرآن زحمت زيادی كشيده شده است و انصافاً هم فكر، تلاش، بودجه و عمل برای اين مسابقات بسيار زياد گذاشته شده است ولی انتظار اين است كه اين مسابقات هم در رشتههای بيشتر و هم در جنسيتهای مختلف برگزار شود تا شاهد شكوفايی قرآنی در بين جوانان قرآندوست باشيم.
علی اكبرحنيفی در ادامه با اشاره به اينكه الزاماً نبايد به اين دليل كه بانوان در بخش قرائت محدوديتهايی دارند آنها را از ساير رقابتها مانند حفظ برای حضور در اين مسابقات محروم كنيم، گفت: ما میتوانيم بانوان را هم در اين مسابقات شركت دهيم. حالا در رشته قرائت نه ولی در رشته حفظ بانوان دارای توانايیهای بسيار زيادی هستند كه بايد به اين توانايیها رسيدگی شود.
اين پيشكسوت قرآنی اظهار كرد: ما بايد يك سری مسابقات بينالمللی فراگير و جامع برگزار كنيم كه در آن مقاطع سنی مختلف، جنسيتها و رشتههای مختلف حضور داشته باشند و اميدواريم اين آرزوی ديرينه محقق شود.
وی در ادامه برگزاری مسابقات در رشتههای محدود و فقط در بخش آقايان را يكی از مواردی معرفی كرد كه میتواند از تأثيرگذاری مورد نظر مسابقات كم كند اما در همين حدی هم مسابقات برگزار میشود را بسيار مؤثر و تأثيرگذار دانست.
حنيفی در ادامه در مورد ميزان اهميت مسابقات بينالمللی قرآن جمهوری اسلامی ايران خاطرنشان كرد: اين مسابقات علاوه بر اينكه در داخل كشور دارای اهميت فوقالعادهای است، در بين كشورهای مسلمان نيز اهميتی به مراتب بيشتر دارد. من اين اهميت را در سفرهای مختلفی كه به كشورهای ديگر داشتهام حس كردهام چرا كه متسابقان خارجی، اين مسابقات را تحليل میكنند و هر جا پيشكسوت قرآنی از ايران میبينند در مورد اين مسابقات سوال و اطلاعات میگيرند.
اين پيشكسوت قرآنی گفت: علاوه بر اينكه اين مسابقات همراه خود حجم وسيعی از تبليغات را دارد به هر صورت بايد بُعد تبليغاتی آن را مد نظر قرار دهيم چرا كه برگزاری اين مسابقات خيل عظيمی از مسائل تبليغاتی را به همراه خود خواهد داشت.
وی افزود: در كشورهای اسلامی كه اكثراً دارای عقايد نسبتاً متفاوتی با ما هستند معتقدند كه در ايران نسبت به قرآن گرايشات خاصی وجود دارد و عقيده دارند كه قرآن آنها با قرآن ما متفاوت است در صورتی كه اصلاً چنين نيست و اين مسابقات نقش خنثیكنندگی بسيار خوبی را ايفا كرده است.
حنيفی در ادامه تصريح كرد: الان هر يك از جوانان ما كه به مسابقات بينالمللی قرآن اعزام میشوند اگر حقی از آنها ضايع نشود رتبههای برتر را به خود اختصاص میدهند و مسابقات بينالمللی قرآن ايران مانند خورشيدی در سطح دنيای اسلام میدرخشد و همين مسابقات است كه تبليغات مسموم را خنثی كرده است.
: iqna