ورود

ثبت نام

موسسه قرآن و نهج البلاغه
home-icone
Institute of Quran & Nahjul Balaghah

بيست ‌و ‌نهمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن كريم به كار خود پايان داد

فهرست مطالب

بيست ‌و نهمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن كريم شب گذشته، دوم تيرماه، با برپايی مراسم اختتاميه و معرفی نفرات برتر اين دوره از مسابقات در رشته‌های قرائت و حفظ كل قرآن كريم در سالن همايش‌های بين‌المللی برج ميلاد به كار خود پايان داد.


اين مراسم با پخش سرود جمهوری اسلامی ايران آغاز شد، سپس قاسم مقدمی، نفر اول در رشته قرائت كلام‌الله مجيد اين دوره از مسابقات از جمهوری اسلامی ايران آياتی از قرآن كريم را تلاوت كرد.


در ادامه اين مراسم نماآهنگی از فعاليت‌های انجام شده در بيست ‌و نهمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن كريم پخش شد، سپس حسين معتمدی، حافظ كل قرآن كريم و نفر برتر ‌بيست و نهمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن كريم آياتی از كلام‌الله مجيد را قرائت كرد.


این گزارش حاکی است، در ادامه حجت‌الاسلام و المسلمين علی محمدی، نماينده ولی‌فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه ضمن بيان خير مقدم به حاضران، طی سخنانی گفت: ميلاد باسعادت امام حسين(ع) را به همه مسلمان جهان به‌ويژه مردم مسلمان ايران تبريك و تهنيت عرض می‌كنم، همچنين روز پاسدار را به حافظان انقلاب اسلامی ايران تبريك می‌گويم؛ اين عزيزان خدمات زيادی به انقلاب اسلامی كرده‌اند، به گونه‌ای كه حضرت امام(ره) فرمودند كه «اگر سپاه نبود كشور هم نبود».


وی در ادامه افزود: خداوند متعال را شاكريم كه بيست‌ و‌ نهمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن كريم به لطف خداوند و قرآن كريم در تهران برگزار شد، اين مسابقات از شب مبعث رسول گرامی اسلام(ص) آغاز و تا امشب، دوم تيرماه ادامه داشته است.


نماينده ولی‌فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه اظهار كرد: نمايندگان جمهوری اسلامی ايران در اين دوره از مسابقات در دو رشته قرائت و حفظ قرآن كريم حائز رتبه‌های برتر شده‌اند، البته بايد اين نكته را متذكر شوم كه اين موفقيت محصول برگزاری 1624 مسابقه قرآن كريم در كشور در مرحله شهرستانی، استانی و كشوری است.


حجت‌الاسلام محمدی تصريح كرد: برای اين دوره از مسابقات از هفت ماه پيش فراخوان مقاله قرآنی در دو بخش «بيداری اسلامی» در 16 موضوع و «قرآن و تكامل بشری» در 12 موضوع در نظر گرفته شد، همچنين از پنج ماه پيش با ارزيابی سوابق متسابقان توسط داوران و استادان قرآن شرايط متسابقان مورد ارزيابی قرار گرفت.


در ادامه بيانيه هيئت داوران بيست ‌و نهمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن كريم توسط عبدالكريم الساری از داوران اين دوره از مسابقات قرائت شد. در اين بيانيه با تأكيد بر اينكه اين دوره از مسابقات، با شكوه و دقت فوق‌‌العاده برگزار شد كه در آن نشانه‌های برتری و تلاش بسيار زياد مسئولان برگزاركننده در ايران عزيز مشهود بود، در تبيين ويژگی‌های اين مسابقات بزرگ آمده است:


1 ـ مسئولان اين مسابقه در پی اجرای منويات و دستورات رهبر معظم انقلاب اسلامی از هيچ كوششی فروگذار نكرده‌اند.


2 ـ اين دوره از مسابقات با بيداری اسلامی در سطح بسياری از كشورهای اسلامی همزمان است و با كمك خداوند، در اثرپذيری از آموزه‌های قرآنی پيروزی مسلمانان و سروری حكومت اسلامی در عموم كشورهای اسلامی محقق می‌شود.


3 ـ اين دوره از مسابقات از توجه مسئولان به مباحث علمی حكايت می‌كند و ان‌شاءالله اين توجه را در دوره‌های آينده نيز شاهد خواهيم بود.


4 ـ يكی از ويژگی‌های اين مسابقه بين‌الملل آيين‌نامه دقيق و تخصصی داوری و ضوابط ويژه‌ای بود كه به بالا رفتن سطح مسابقه منجر شد و اين امر بی‌نظيری است.


5 ـ تطبيق مسائل جديد برای بالاترين سطح كيفی و تخصصی، ضوابط ويژه برای پذيرش متسابقان در مسابقات، برگزاری 3 مرحله‌ای مسابقات و برگزاری كلاس‌های آموزشی برای متسابقان از جمله اين موارد است.


6 ـ بالا رفتن تعداد كشورهای شركت‌كننده در اين دوره به ميزان 15 درصد سبب شد كه مسئولان مسابقات شرط‌های خاصی برای پذيرش متسابقان در آن قرار دهند، از جمله ضرورت دستيابی به رتبه برتر در مسابقات هر كشور.


7 ـ مشاركت داوران خارجی با داوران ايرانی بر روح محبت وعدالت در مسابقات اشاره دارد.


8 ـ بالا رفتن جوايز اين دوره از مسابقات به نسبت سال‌های گذشته و ساير مسابقات بين‌المللی.


9 ـ فراموش نمی‌كنيم كه يادآوری كنيم در اين دوره از مسابقات، نشست تخصصی رسم الخط قرآنی نيز برگزار گرديد كه تكليف كتابت و علامت‌گذاری قرآن را به خصوص برای نوجوانان روشن كرد.


در ادامه علی لاريجانی، رئيس مجلس شورای اسلامی طی سخنان اظهار كرد: از تمامی مسئولان برگزاری اين مسابقات تشكر می‌كنم كه زمينه‌ای را فراهم كردند تا ايران اسلامی از نوای دلنشين قرآن آكنده شود.


وی ادامه افزود: خود من برنامه رقابت‌ها را از رسانه ملی دنبال می‌كردم و در اين دوره قرائت‌های زيبايی توسط قاريان و حافظان قرآن كريم انجام شد و اميدواريم اين حركت كه در ايران اسلامی به جريان افتاده است، تداوم پيدا كند و توسعه يابد.


رئيس مجلس شورای اسلامی تصريح كرد: با تدارك اين برنامه‌ها زمينه نفوذ معارف قرآن كريم در قلوب ايجاد می‌شود، در سال‌های اخير بخش‌های جديدی به مسابقات بين‌المللی قرآن كريم اضافه شد كه از آن جمله می‌توان به بخش مقالات و پژوهش‌های قرآنی اشاره كرد.


گزارش ايكنا حاكی است، در ادامه نفرات برتر رشته‌های قرائت و حفظ كل قرآن كريم بيست ‌و نهمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن كريم معرفی و به آنان جوايزی اهداء شد، همچنين تلاوت آياتی از كلام‌الله مجيد توسط احمد احمد نعينع، قاری برجسته مصری پايان بخش اين دوره از مسابقات بود.


: iqna

به این مطلب امتیاز دهید
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در email

فرصت ویژه برای علاقه مندان به نویسندگی

شما می توانید مقالات خود را با نام خود در وب سایت موسسه منتشر نمائید. برای شروع کلیک نمائید.

نویسنده مقاله باشید