محمدرضا پورمعين، رئيس جمعيت قرآنی استان تهران، در رابطه با نظارت و بازرسی مؤسسات قرآنی بر روند فعاليت جلسات عمومی و غير رسمی قرآن گفت: جلسات خانگی، هفتگی و هيئات مذهبی كه با موضوع قرآن فعاليت میكنند، ثابت كردهاند كه نياز به مديريت ندارند و با صنف خود ارتباط برقرار میكنند و شايسته است كه از طرف نهادهايی كه اين اهداف را دنبال میكنند حمايت معنوی و مادی شوند.
وی افزود: اما مؤسسات قرآنی خود جهت ارتقای فعاليتهای آموزشی خود نيازمند نظارت و هدايت هستند و اين ممكن نيست كه اين مؤسسات بتوانند بر روند فعاليت اين جلسات آموزشی نظارتی داشته و مساعدتی كنند.
تعامل و همکاری مؤسسات و جلسات قرآنی ضمن حفظ عدم وابستگی، جهت انتقال تجربیات آموزشی، مفید است
اين پيشكسوت قرآنی در رابطه با نقش مؤسسات و مديران متخصص قرآنی در جهتدهی عملكرد و فعاليتهای قرآنی غير رسمی در جامعه تأكيد كرد: مؤسسات قرآنی وظيفه سازمانی در راستای نظارت بر فعاليتهای جلسات سنتی آموزش قرآن ندارند، اما تعامل و همكاری جهت انتقال تجربيات ميسر است كه آن هم بايد با رعايت عدم وابستگی جلسات به نهادهای دولتی اعمال شود. وی در ادامه تصريح كرد: بنده خود جلسات متعددی داشتهام، بنابراين از آنجا كه فعاليت اكثر اين جلسات قرآنی خود به شيوهای اصولی و صحيح انجام میشود، بايد سعی بر اين باشد كه در رابطه با فعاليت آنان اطلاعرسانی شده و جهت تبليغ و ترويج اين فعاليتها، حمايتهای مادی و معنوی از آنها صورت گيرد.
مؤسسات قرآنی میتوانند با اطلاعرسانی و برگزاری مسابقات دورهای، رقابتی میان فعالیتهای جلسات قرآنی ایجاد کنند
اين خادم قرآن در رابطه با اينكه همگام شدن مؤسسات قرآنی با جلسات غير رسمی قرآنی چه تأثيری میتواند در روند كارآيی كه جلسات داشته باشد، اظهار كرد: البته در اين راستا بايد توجه شود كه اين حمايتها وابستگی ايجاد نكند و مؤسسات قرآنی نيز بايد اطلاعرسانی كنند كه جلسات در چه نقاطی برگزار میشوند و با برگزاری مسابقات و حضور در جلسات فصلی ضمن همگام بودن از تجارب آنان، به اين وسيله بين آنها رقابت ايجاد كنند.
فعالیتهای پژوهشی به صورت تخصصی به مؤسسات قرآنی واگذار شود
اين فعال قرآنی در ادامه در رابطه با واگذاری امور اجرايی قرآنی جلسات غير رسمی و تأثير آن در رشد و ارتقاء سطح قرآنی جامعه گفت: بخشهای آموزشی و پرورشی را میشود به جلسات واگذار كرد، اما فعاليتهای پژوهشی بهتر است در مؤسسات قرآنی كه به صورت تخصصی به اين كا میپردازند، واگذار شود.
پورمعين در رابطه با اينكه چگونه میتوان در راستای همافزايی فعاليتهای قرآنی شيوهها و روشهای آموزشی قرآن را در جلسات غير رسمی و عمومی هماهنگ كرد، تأكيد كرد: بايد ببينم كه از هماهنگی چه هدفی دنبال میشود، اگر هدف آموزش عمومی است، میشود هماهنگ شد اما در آموزش تخصصی و صنفی ويژه بانوان و آقايان اهداف متغيری دنبال میشود و در اهداف فراگير میتوان همگامی ايجاد كرد.
لزوم بهرهمندی از توان اجرایی نهادهای قرآنی، پس از شناسایی و ساماندهی جلسات قرآنی
وی در رابطه با نقش نهادهای متوليان امور قرآنی در ساماندهی جلسات غير رسمی قرآن، اظهار كرد: پس از ساماندهی و شناسايی جلسات قرآنی بايد ببينيم جلسات در چه محورهايی قوی و چه محورهای ضعيف هستند و برای ارتقای سطح كمی و كيفی آنها از نهادهای قرآنی و كانون مساجد و صدا و سيما و برخی مؤسسات كه از ميدان بزرگتری برخوردارند، نسبت به ارتقاء و پرورش جلسات بهره ببريم.
پور معين در پايان در رابطه با مهمترين اهداف و وظايف جلسات قرآنی در عرصه فعاليتهای قرآنی يادآور شد: بايد همواره به اين نكته توجه كرد كه يكی از وظايف جلسات، كشف و شناسايی برترينهای قرآنی است و جشنوارههای قرآنی كه برگزار میشود، اطلاعرسانی شود تا نسبت به كشف آنها اقدام شود، در غير اينصورت موفقيتی در اين عرصه حاصل نخواهد شد
: iqna