محمد ضرغام، مدير آموزش سازمان دارالقرآنالكريم، با اشاره به دورههای تربيت مدرس و مربی قرآن كه هر ساله به همت سازمان دارالقرآنالكريم برگزار میشود، اظهار كرد: دوره تربيت مدرس روخوانی و روانخوانی قرآن ويژه دورههای تربيت معلم اين رشتهها در استان سيستان و بلوچستان از 25 تا 30 مهرماه به همت اين سازمان برگزار خواهد شد.
مدير آموزش سازمان دارالقرآن با بيان اينكه در اين دوره آموزشی كه به مدت يك هفته ادامه خواهد داشت، مدرسان روخوانی و روانخوانی قرآن برای تدريس در دورههای تربيت معلم روخوانی و روانخوانی قرآن آماده میشوند، ادامه داد: پس از استان سيستان و بلوچستان اين دورههای آموزشی به ترتيب در استانهای آذربايجان شرقی، تهران، اردبيل و … برگزار خواهد شد و تا پايان سال جاری چندين استان به برگزاری اين دورههای آموزشی میپردازند.
وی درباره نحوه اجرای اين دورههای آموزشی در استانها گفت: هر يك از استانها با هدف تربيت مدرسان قرآن، فراخوانی را اعلام میكنند و پس از اعلام فراخوان به ثبت نام از مدرسان قرآن میپردازند و در مرحله بعد، اسامی مدرسان به همراه رزومه كاری و فعاليتهايی كه تاكنون انجام دادهاند، برای ما ارسال میشود.
مدير آموزش سازمان دارالقرآن ادامه داد: در اين سازمان به بررسی سوابق كاری و ميزان توانمندی اين مدرسان قرآنی در زمينه قرآنی میپردازيم و در نهايت به طور مثال از 50 نفری كه ثبت نام كردهاند، 25 نفر كه واجد شرايط هستند را انتخاب میكنيم تا دورههای آموزشی استانها برای اين مدرسان برگزار شود.
ضرغام درباره ويژگی مدرسان قرآن كه در اين دورههای آموزشی حضور پيدا میكنند، گفت: اين مدرسان بايد حداقل دورههای تربيت معلم در رشته خاص را گذرانده و گواهينامه تربيت معلم داشته باشند، همچنين توانايی تلاوت خوب و صحيح قرآن را داشته باشند و حداقل بايد پنج سال سابقه تدريس در رشته مورد نظر دارا باشند.
برگزاری آزمونهای ورودی برای حضور مدرسان در دورههای تربیت مدرس روخوانی قرآن
وی يادآور شد: همچنين علاوه بر ويژگیهای ذكر شده، آزمونهای ورودی نيز از مدرسان قرآن گرفته میشوند و در نهايت مدرسانی كه اين آزمونها را با موفقيت پشت سر گذاشته و حدنصاب امتياز مورد نظر را دريافت كنند، میتوانند در اين دورههای آموزشی حضور داشته باشند.
وی به سرفصلها و دروسی كه در دورههای تربيت مدرس روخوانی و روانخوانی قرآن ويژه تربيت معلم روخوانی و روانخوانی قرآن آموزش داده میشود، اشاره كرد و افزود: فنون معلمی و كارورزی تدريس آن، تعليم و تربيت اسلامی با رويكرد قرآنی و آموزش كارگاهی اصول تحليل تدريس از جمله سرفصلهايی هستند كه در اين دورههای آموزشی تدريس میشود.
مدير آموزش سازمان دارالقرآن در ادامه عنوان كرد: پس از اينكه مدرسان اين دورههای آموزشی را با موفقيت پشت سر گذاشتند، يك آزمون روش تدريس روخوانی و روانخوانی قرآن از آنها گرفته میشود تا يك ارزيابی از شرايط فعلی آنان داشته باشيم، البته در كنار آن يك آزمون كتبی نيز برگزار میشود تا يك هماهنگی و يكسانسازی و همسانسازی ايجاد شود و در نهايت كسانی كه حداقل معدل 17 را كسب كنند، گواهينامه تربيت مربی روخوانی و روانخوانی قرآن را از سازمان دارالقرآن الكريم دريافت میكنند.
ضرغام ادامه داد: مدرسان پس از پشت سر گذاشتن دوره تربيت مدرس روخوانی و روانخوانی قرآن و دريافت گواهينامه اين دوره آموزشی، میتوانند به تدريس در دورههای تربيت معلم رشته روخوانی و روانخوانی قرآن بپردازند.
وی در بخش ديگری از سخنان خود به سابقه برگزاری دورههای آموزشی در سازمان دارالقرآن الكريم اشاره كرد و گفت: از سال 73 يك سری دورههای آموزشی داشتهايم و همچنين از سال 86 نيز دو دوره آموزشی در استان مازندران به صورت متمركز برگزار شده است، البته از سال 90 تاكنون اين دورههای به صورت استانی برگزار میشود و تاكنون بالغ بر 15 دوره آموزشی برگزار شده است، البته برگزاری اين دورههای آموزشی همچنان در ساير استانها ادامه خواهد داشت.
: iqna