فاطمه شیرازی، استاد راهنمای سی و ششمین دوره مسابقات قرآن استان تهران، درباره سطح این دوره از مسابقات قرآن استان تهران اظهار کرد: قریب به 13 سال است که در مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه شرکت میکنم که به دلیل تجربه در این مسابقات اعتقاد دارم این مسابقات یکی از برجستهترین مسابقات کشور است.
وی ادامه داد: دلیل برتری مسابقات قرآن اوقاف در مقایسه با سایر مسابقات قرآنی این است که در مسابقات قرآن اوقاف از هر قشر و در هر گروه سنی میتوانند شرکت کنند و شرکت برای عموم آزاد است، اما در مسابقاتی که از سوی سایر نهادها و سازمانها برگزار می شود؛ تنها قشر خاصی میتوانند شرکت داشته باشند.
شیرازی با یادآوری اینکه سطح مسابقات قرآن اوقاف در مقایسه با سایر مسابقات قرآنی بسیار بالاتر است، ادامه داد: شرکت کنندگان در این مسابقات خود را در یک آزمون واقعی محک میزنند، زیرا این مسابقات نماینده همه مسابقات قرآنی در کشور بوده و متسابقانی که در رقابتهای این مسابقات شرکت میکنند باید قدر آن را بدانند و اگر مشکلی در تلاوت خود دارند، به رفع این مشکلات بپردازند.
این حافظ کل قرآن با عنوان این مطلب که امسال برای نخستین بار در مسابقات استانی تهران استاد راهنما در نظر گرفته شده است، گفت: در نظر گرفتن یک استاد راهنما در کنار داوران کار بسیار مفیدی است و استاد راهنما میتواند نقاط ضعف و قوت متسابقان را به آنها متذکر شده و به متسابقان کمک کند تا نکات مثبت تلاوت خود را تقویت کرده و نکات منفی را حذف کنند.
وی بیان کرد: به طور کلی متسابقانی که به مرحله استانی مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه راه پیدا میکنند باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند و لازم است که یک برنامهریزی جدی برای ادامه فعالیت آنها انجام شود تا سطح این متسابقان ارتقاء پیدا کند.
شیرازی یادآور شد: منتخبان مرحله شهرستانی مسابقات قرآن پیش از آن که به مرحله استانی مسابقات برسند، باید در دورههای آموزشی خاص شرکت کرده و آمادگی لازم برای شرکت در مرحله استانی را کسب کنند که البته در این فاصله زمانی میتوان یک دوره آموزشی مفید برای ارتقای سطح توانمندی آنها برگزار کرد و هر استان از ظرفیت اساتید قرآنی خاص در این دورههای آموزشی استفاده کند.
وی با بیان اینکه در مسابقات قرآن استان تهران برنامه جنبی برای متسابقان و بازدیدکنندگان از مسابقات در نظر گرفته نشده است، گفت: البته دلیلی هم برای پیشبینی و اجرای برنامههای جنبی در مسابقات استانی وجود ندارد، زیرا متسابقانی که در رقابتهای استانی حضور دارند بیشتر از متسابقان بومی بوده و پس از انجام تلاوت به منزل خود باز میگردند.
این حافظ کل قرآن ادامه داد: برنامههای جنبی در کنار مسابقات قرآن بیشتر درباره مسابقات کشوری قرآن کاربرد دارد، زیرا متسابقان در طول این مسابقات نزدیک به یک هفته در استان دیگری حضور دارند و لازم است که در کنار برگزاری رقابتها از برنامههای جنبی و حاشیهای که برای آنها در نظر گرفته میشود نیز بهرهمند شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با عنوان این مطلب که ارزیابی عملکرد رتبههای استانها در مسابقات کشوری باید از سوی ادارات اوقاف استانها انجام شود، اظهار کرد: ادارات اوقاف استانها برای ارتقای سطح متسابقان خود باید یک ارزیابی درست از عملکرد آنها در مسابقات کشوری داشته باشند و ببینند که نمایندگان استان آنها با حضور در مسابقات کشوری چه رتبهای را کسب میکند، البته نتیجه حضور نمایندگان در مسابقات کشوری میتواند عملکرد هر استان را نشان دهد.
استاد راهنما سی و ششمین دوره مسابقات قرآن استان تهران با یادآوری اینکه تمامی استانها باید به نقاط قوت و ضعف متسابقان خود را مرحله کشوری مسابقات قرآن آگاهی داشته باشند، ادامه داد: به هر حال معیار دادن سهمیه بیشتر به استانها، کسب رتبههای بیشتری در مسابقات سال گذشته است و هر استان که عملکرد بهتری داشته باشد، میتواند سهمیه بیشتری را از آن خود کند.
وی در پایان عنوان کرد: همچنین استانها باید کمک کنند تا متسابقانی که در مرحله استانی حضور داشته و به مرحله کشوری راه پیدا میکنند، بتوانند از تجربیات متسابقان سالهای گذشته استفاده کرده و با آمادگی کامل در مسابقات کشوری حضور پیدا کنند.
: iqna