محمداسماعیل خورشید، درباره سی و ششمین دوره مسابقات قرآن اوقاف گفت: مسابقات اوقاف معتبرترین مسابقات در کشور است و همهاش حسن و خوبی است اما بالاخره نقاط ضعفی هم دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
خورشید افزود: از طریق برگزاری این مسابقات استعدادهای قرآنی کشور شناسایی و به مردم معرفی میشوند همچنین قاریان و حافظان برتر به عنوان مبلغان نظام به دیگر کشورها اعزام میشوند و همه اینها جزء نقاط قوت است.
وی با اشاره به برخی آسیبهای تهدیدکننده مسابقات تصریح کرد: مسابقات قرآن تعیین کننده عیار واقعی متسابقان و قاریان نیست و گاهی به جای غنیسازی و کیفیسازی تلاوتها به رقابت بر سر برخی مسایل مانند تجوید و صوت و لحن تبدیل میشود که شاید مناسب نباشد و از هدف دور شویم.
شرکتکننده در سی و ششمین دوره مسابقات قرآن اوقاف در قم تصریح کرد: باید مسابقات به گونهای طراحی شود که در کنار این مسایل رویکرد به مفاهیم و عمل قرآنی نیز بیشتر شود و بتوان به صورت متوازن به همه رشتهها و بخشهای مسابقات بپردازیم.
خورشید با اشاره به این دوره از مسابقات در سطح استان قم اظهار کرد: امسال نسبت به سالهای قبل در برنامهریز، کیفیت و کمیت بهتر از گذشته بود و از لحاظ شکلی و ظاهری بسیار بهتر برگزار شد.
وی ادامه داد: محل و سالن برگزاری مسابقات بسیار عالی بود اما به زمان برگزاری و نحوه داوری برخی داوران اعتراضاتی وارد شد که خوب است مورد رسیدگی قرار گیرد.
خورشید برگزاری مسابقات در ایام صفر و محرم که زمان اعزام طلاب و مبلغان برای تبلیغ در داخل و خارج کشور است را زمان نامناسبی برای این مسابقات عنوان کرد.
وی گفت: برخی داوران نیز در سطح متسابقان بودند که مشکلاتی را ایجاد می کند و باید برای رفع آن اقدام شود.
این فعال قرآنی با قدردانی از اوقاف قم در برگزاری این مسابقات تصریح کرد: باید به تواشیح و تبلیغات آن در حین مسابقات و فراخوان توجه بیشتری صورت گیرد زیرا این رشته هم یکی از رشتههای جذاب برای مردم و مخاطبان است و نباید از گروههای غیربومی برای حضور در مسابقات دعوت شود.
وی محل برگزاری مسابقات، سالن خوب و ارایه کارنامه و سی دی اجرای متسابقان را از نقاط قوت این دوره از مسابقات عنوان کرد.
: iqna