به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، اتحادیه ناشران قرآنی که چند سالی است فعالیت خود را آغاز کرده است، در سال جاری فعالتر از هر سال ظاهر شد و نمود بارز این موضوع را به وضوح میتوان در عملکرد آن مشاهده کرد.
راهاندازی پایگاه اطلاعرسانی اتحادیه ناشران قرآنی در اواخر سال، یکی از این اقدامات بود. اطلاعاتی که بر روی این پایگاه قرار داده شد شامل عنوان ناشر، طول مدت فعالیت از آغاز تاکنون، تعداد کتابهایی که ناشر در طول سالهای فعالیت خود منتشر کرده است، تعداد آثار موجود و اطلاعات دیگری است که مراجعهکننده میتواند با مراجعه به پایگاه آنها را مشاهده کند.
از جمله اطلاعات دیگری که بر روی این پایگاه قرار داده میشود میتوان به اطلاعاتی درباره انواع خط، ترجمه، تذهیب و … اشاره کرد. همچنین مدیر اتحادیه ناشران قرآنی با اشاره به این که بانک اطلاعات ناشران قرآنی که در این پایگاه قرار داده میشود، فقط یک نسخه کوچک است، وعده داد که به تدریج و با کسب اطلاعات بیشتر، این بانک کامل شود و در اختیار عموم قرار گیرد.
علاوه بر اطلاعات ارائه شده درباره ناشران قرآنی در سایت اطلاعاتی ناشران قرآنی، اخبار اتحادیه ناشران قرآنی و مسائل مربوط به نظرسنجی و نظرات مخاطبان نیز در این پایگاه ارائه میشود.
با توجه به این که وزارت فرهنگ و ارشاد درصدد است از ناشران فعال قرآنی حمایت کند و این حمایت با اهدای وام یا خرید کتاب انجام خواهد شد، از این رو اطلاعات ناشران خصوصی و دولتی در این پایگاه به صورت تفکیک شده ارائه شده است.
اتحادیه ناشران قرآنی کشور با بیش از۱۸۰۰ عضو فعال در سراسر کشور، در راستای اهداف عالیه نظام جمهوری اسلامی ایران و برای نشر و گسترش ارزشهای والای قرآن کریم و همینطور مقابله با تهاجمات فرهنگی، تلاش کرد تا اطلاعات این ناشران را بر روی پایگاه قرار دهد که البته هنوز اطلاعات کامل همه ناشران بر روی این پایگاه قرار داده نشده است.
فعالیت گسترده اتحادیه ناشران قرآنی بر این اساس، یکی دیگر از جنبههای فعالیت چشمگیر آن طی سال گذشته به شمار میرود که از آن جمله میتوان به «حمایت از حقوق ناشران قرآن کریم»، «هماهنگی و ایجاد وحدت رویه در فعالیتهای ناشران قرآن کریم»، «تسهیل در تعامل و همکاری با نهادهای دولتی و مراکز قرآنی»، «ترویج و گسترش فرهنگ اصیل اسلامی نشأت گرفته از مکتب قرآن و اهل بیت(ع) در سطح جهان»، «تأمین نیازهای مشترک اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ناشران قرآنی سراسر کشور»، «تدارک تسهیلات (فنی، تخصصی، اعتباری و مالی) به منظور افزایش توان فعالیت آنها در امور مربوط به نشر آثارعلوم قرآنی وعترت» و «تدارکات برای ایجاد نخستین بانک اطلاعات ناشران قرآنی» اشاره کرد.
اتحادیه ناشران قرآنی طی سال جاری برنامههای مختلفی را عنوان کرد تا در سال آینده به اجرا درآورد که هماهنگی برای تخفیف ویژه کتابهای حوزههای قرآن و عترت با چاپ بنهای تخفیف ۵۰ درصد درهفته کتاب، تأسیس نمایشگاه و فروشگاه دائمی قرآن و عترت که یک نسخه از همه کتابهای چاپ شده در این عرصه را برای بازدید نهادها و موسسات دولتی و همچنین عموم مردم به نمایش میگذارد و آغاز طرح حمایت از کتابهایی با موضوع قرآن و عترت با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت پیشخرید کتب و چاپ نخست آنان، از آن جمله است.
همچنین طی سال جاری از ۱۴ ناشر و ۱۴ پدیدآورنده آثار قرآنی در نخستین روز هفته کتاب تجلیل به عمل آمد.
یکی دیگر از رویدادهایی که در سال گذشته انجام شد، برگزاری جلساتی به درخواست اتحادیه ناشران قرآنی برای حل مشکل معافیت مالیاتی ناشران این حوزه بود که برخلاف طرح معافیت از مالیات این گروه از ناشران، ۹ درصد ارزش افزوده از سوی لیتوگرافان، چاپخانهداران و صحافان برای انتشار هر اثر دریافت میشد.
از این رو با پیگیریهای معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تقدیم نامه در این باره به دفتر رییس جمهور، با پیگیریهایی که معاون فرهنگی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام داد، تلاش شد تا در رفع این مشکل اقداماتی صورت گیرد که خوشبختانه وزیر دارایی در این باره به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قول مساعد داد.
نظرات هیأت مدیره و موضوعاتی راجع به جریان مالیاتهایی که بر انجام ارزش افزوده تحمیل شده است، نیز در پایگاه اطلاعاتی ناشران قرآنی ارائه میشود.