ورود

ثبت نام

موسسه قرآن و نهج البلاغه
home-icone
Institute of Quran & Nahjul Balaghah

می خواهید باردار شوید؟

فهرست مطالب

مترجم : پرنده افشاری


در این مقاله مسائلی که باید قبل از حاملگی توسط زنان مورد توجه قرار گیرد با دقت مشخص می‌شود. بعد از خواندن این سطور احتمالاً سؤالاتی برایتان مطرح می‌شود که بهتر است در مورد آنها با پزشک­تان صحبت کنید.

آیا سیگار می‌کشید؟
سیگار کشیدن هم قبل از تولد و هم بعد از آن به نوزاد صدمه می‌زند. زنانی که سیگار می‌کشند در معرض خطر سقط جنین، مرده‌زایی یا زایمان زودرس هستند و نوزادان­شان ممکن است دچار اختلالات رفتاری و مشکلات دیگر شوند. اگر تصمیم به باردار شدن دارید اکنون به دو دلیل باید سیگار را ترک کنید، سلامتی خودتان و سلامتی کودک آینده‌تان.

آیا به طور مرتب دارو مصرف می‌کنید(داروهای مجاز، غیر مجاز و تجویز شده توسط پزشک)؟
قبل از بارداری با پزشک­تان در مورد داروهایی که مصرف می‌کنید صحبت نمایید. بعضی از آنها ممکن است برای جنین خطر داشته باشند. یقیناً به جای آنها داروهایی هستند که بی‌خطر می‌باشند.
هرگز نباید هیچ‌گونه مواد مخدر را قبل از باردار شدن و یا طی دوران بارداری استفاده نمود. این مواد کشنده است، علاوه بر ایجاد اعتیاد، هم برای مادر و هم برای جنین خطراتی زیادی در بردارد.

آیا تاکنون در مقابل بیماری سرخجه مصون شده‌اید یا آزمایش مصونیت داده‌اید؟
سرخجه یک بیماری ملایم دوران کودکی است که اگر مادر در طی دوران بارداری به آن مبتلا شود شدیداً بر رشد جنین اثر گذارده و ممکن است باعث کری، کوری، عقب‌ماندگی ذهنی و نارسایی‌های قلبی نوزاد شود. از پزشک­تان بخواهید که با آزمایش خون مشخص کند که آیا شما در معرض خطر هستید یا نه؟
اگر مشخص شود که مصونیت ندارید باید حتماً سه نوبت قبل از بارداری واکسینه شوید.

آیا شما با همسرتان ارتباط خویشاوندی و اختلالات ژنتیکی دارید؟
اگر شما نگران وجود عیوب مادرزادی در خانواده خود و یا همسرتان هستید و می‌خواهید مطمئن شوید که آیا فرزند آینده‌تان در معرض خطر هست یا نه، نگرانی خود را با پزشک­تان مطرح نمایید، یقیناً او شما را به کلینیک تخصصی ژنتیک معرفی می‌نماید.

آیا شما مبتلا به بیماری‌های مزمن پرفشاری خون و یا صرع هستید؟
در صورت ابتلا به هر بیماری مزمن قبل از باردار شدن با پزشک­تان مشورت نمایید.

آیا بیماری دیابت دارید؟
زنان مبتلا به دیابت که در دوران بارداری تحت مراقبت و تجویز دارویی کامل هستند معمولاً مشکلی نداشته و نوزادان سالمی به دنیا می‌آورند. اگر قبل از بارداری بیماری دیابت دارید مهم است که:
– قند خون خود را تثبیت کرده و تحت کنترل داشته باشید.
– در صورت لزوم درمان خوراکی را متوقف کرده و انسولین درمانی را شروع کنید.
– با گلوکومتر (دستگاه سنجش قند خون) هر روز قند خون­تان را کنترل کنید.

آیا در منزل یا محل کار در معرض مواد شیم
یایی هستید؟
همه ما در طول روز در تماس با بسیاری از مواد شیمیایی هستیم. موادی نظیر افشانه‌ها، فرآورده‌های مربوط به مو، دئو درانت‌ها، مواد شوینده، دود اگزوز، و حتی مواد غذایی، بیشتر اینها خطری برای زنان باردار یا جنین آنها ایجاد نمی‌کنند ولی به هر حال همیشه این نگرانی وجود دارد که یکی از آنها برای شما یا فرزندتان
خطرناک باشد. در این مورد نیز با پزشک­تان مشورت نمایید.

آیا به شدت و به مدت طولانی ورزش می‌کنید؟
ورزش قبل از باردار شدن برای دوران بارداری شما خطرناک نیست (مادامی که در آن افراط نکنید) و معمولاً برای سلامتی شما مفید نیز می‌باشد.
اگر می‌خواهید در دوران بارداری نیز به ورزش بپردازید بهتر است با پزشک خود مشورت نمایید. بعضی از ورزش‌ها ممکن است برای جنین در حال رشد بی‌خطر نباشند. علاوه بر این هر ورزشی که به خستگی منجر شود ممکن است جریان خون را به جفت کم کرده و در نتیجه اکسیژن کمتری به جنین برسد.

چگونه از بارداری جلوگیری می‌کنید؟
بعضی از پزشکان معتقدند زنانی که برای حامله شدن مصرف قرص‌های ضدبارداری و یا استفاده از
IUD را قطع می‌کنند لازم است قبل از باردار شدن دو دوره قاعدگی مرتب داشته باشند. این کار به بدن فرصت کافی می‌دهد تا قاعدگی طبیعی را مجدداً برقرار کند. اما بعد از قطع کردن انواع دیگر جلوگیری لازم نیست.

آیا رژیم غذایی متعادلی دارید؟
قبل از بارداری و در دوران بارداری باید مواد غذایی بهینه مصرف نمایید. رژیم غذایی توصیه شده دریافت 2000 تا 2200 کالری در روز می‌باشد.
شامل 80 گرم پروتئین و بسیاری از مواد مغذی دیگر نظیر کلسیم، (نکته مهم: زنان هرگز نباید در دوران بارداری به فکر کم کردن وزن باشند.)
در ضمن می‌توانید در صورت نیاز هر روز مولتی‌ویتامین و مکمل‌های معدنی مصرف نمایید البته نه بیش از آنچه پزشک توصیه می‌کند.


منبع: ماهنامه پیام زن


http://bashgah.net

به این مطلب امتیاز دهید:
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در email

فرصت ویژه برای علاقه مندان به نویسندگی

شما می توانید مقالات خود را با نام خود در وب سایت موسسه منتشر نمائید. برای شروع کلیک نمائید.

نویسنده مقاله باشید