آيا استعمارگران انگلستان و روسيه در پيدايش فرقه بهائيت نقشداشتهاند؟
پاسخ: يكى از واقعيتهاى انكارناپذير تاريخى اين است كه دشمنان اسلام به ويژه استعمارگران انگليسى، روسى و آمريكايى براى به چنگ آوردن ثروتهاى كشورهاى اسلامى همواره به آنها تاخت و تازهاى نظامى، فرهنگى و اقتصادى كردهاند و علاوه بر تحميل جنگهاى ويرانگر بر مسلمانان، با نقشههاى مختلف فرهنگى و سياسى كوشيدهاند صفوف متحد آنان را از هم فرو پاشند.
& lt;/SPAN> البته نقش استعمار پير يعنى انگلستان در اينباره از ديگران آشكارتر است؛ گاهى با نفوذ به دربار حاكمان فاسد و خودباخته، مهرههاى مزدور را به دلخواه جابجا مىكردند و بر حاكميت كشور تسلّط مىيافتند و زمانى هم حزبهايى را آنى پديد مىآوردند تا با ايجاد تفرقه بين مسلمانان موقعيت خود را تثبيت كنند و در مواردى نيز با ايجاد سازمانهاى فراماسونرى، جغدهاى شوم استعمار را بر بام دنياى اسلام پرورش مىدادند.
بزرگنمايى نقاط اختلاف ملتهاى مسلمان با يكديگر براى ايجاد نزاع بين آنان از ديگر ترفندهاى انگلستان در تسلّط بر كشورهاى اسلامى است. گاهى نيز با مطرح كردن شعارهايى مانند: «پان عربيسم»، «پان كرديسم»، «پان تركيسم»، «پان فارسيسم» و… «آتاتركها»، «رضاخانها»، «ميشل افلقها» و «صدامها» را بر گرده مسلمانان سوار مىكردند. گاهى نيز با اعزام مستشاران سياسى در لباس جهانگرد و مانند آن، به كشورهاى اسلامى، جاسوسى مىكردند و با بهره گرفتن از اين مسأله، منابع غنى فرهنگى، معدنى و ميراثها و آثار باستانى اين كشورها را به يغما مىبردند و مغزهاى فعّال و خلّاق آنها را شكار مىكردند.
پديد آوردن فرقهها و دينهاى ساختگى و بىمحتوا، به يارى دنيا طلبان و خودفروختگان از ديگر نقشههاى شوم انگلستان عليه مسلمانان است تا از اين طريق بتواند ارزش
هاى دينى آنان را از درون بپوساند و از رشد فرهنگهاى برخواسته از متن دين جلوگيرى كند. به وجود آمدن بهائيت يكى از ثمرات اين توطئه شيطانى بود كه «كينياز دالگوركى» [1] جاسوس بسيار فعّال و مكّار روسى نيز در آن نقش به سزايى داشت. او هر چند روسى بود و از جانب دولت روسيه به اين كار مأمور شد، ولى با الگو گرفتن از يك مدل انگليسى توانست به هدف شيطانى خود (مذهبتراشى) برسد.
سالها پيش از اين، «مستر همسفر» جاسوس انگليسى توانسته بود با تشكيل فرقه وهابيت، بين اهلسنّت و دولت مقتدر عثمانى، تز دينسازى و مذهبتراشى را اجرا كند.
اين دو نفر، مأموريتهاى خود را به نام «خاطرات سياسى مستر همسفر» و «خاطرات سياسى كينياز دالگوركى» با سبكى همسان نوشتهاند. آنان مسيحىاند و از جانب دولتهاى متبوعشان به اين كار مأمور شده و از تز استعمارى «تفرقه بينداز و حكومت كن» استفاده مىكردند. [2]
نطفه بهائيت هر چند توسط روسها بسته شد امّا انگلستان و بعد صهيونيستها و آمريكائيها آن را پرورش دادند و ثمرهاش را چيدند و الان نيز اسرائيل از ب
هائيت آشكارا حمايت مىكند. از اينرو مهمترين مركز تبليغ و نشر بهائيت در شهرهاى حيفا و عكا در اسرائيل و نيويورك در آمريكا وجود دارد.
نقش انگليسىها در بوجود آمدن و پروراندن «بابيت» و «بهائيت» به گونهاى ملموس است كه دالگوركى در بخشهاى بسيارى از خاطرات سياسى خود به آن اعتراف مىكند كه نمونهاى از آن را ذكر مىكنيم:
«آنوقت حرفها و نصايح سرجان ملكم وزير مختار انگليسى به خاطرم آمد كه مىگفت: از اين اقدامات و دوندگىهاى زياد نتيجه عكس در مملكت خود خواهى گرفت و اينجا هم سبب دشمنى و رقابت جناب گراف سيمينويچ را فراهم مىسازى و خواهش كرد كه شما را (خطاب به دالگوركى) در منزل شيخ محمد ملاقات كنم و آقا كوچولو را ببينيم و يك قليان محبتى با هم بكشيم، معلوم شد جناب سفير از همه امور مطلع است، حتى از سفارتخانهها و امور شخصى من و چگونگى اوضاع». [3]
از اين ملاقات كوتاه به خوبى آشكار مىشود كه اوّلاً: سرجام ملكم (سفير انگليس) تمام فعاليتهاى جاسوس روسى را زير نظر داشته است. ثانياً: از اختلاف بين جاسوس روسى (دالگور
كى) و سفير وقت روسيه در ايران «گراف سيمينويچ» كاملاً آگاه بوده است.
با توجّه به مطالب مذكور مىتوان گفت: نقش انگليس و روس در شكلگيرى فرقه بهائيت انكارناپذير است؛ هر چند اسرائيل و آمريكا نيز توانستند از اين گروه بهره بسيارى ببرند به گونهاى كه آمريكا و اسرائيل اكنون نيز از تشكيلات بهائيت در سراسر جهان به گونه جدى و مستمر حمايت مىكنند.
پاورقي
[1] وى اهل كشور شوروى سابق است و در سال 1834 (م) مطابق با 1212 (ه ش) در سمت مترجم سفارت روس در تهران وارد كشور مىشود. او فارغ التحصيل دانشگاه و دانشكده افسرى است و به زبان فارسى و عربى مسلط بوده و از طرف روسيه به صورتى كام
لاً محرمانه مأموريت خويش را آغاز مىكند به طورى كه حتى سفير روس هم از مأموريت سرّى وى با خبر نبوده است، ايشان با يك دختر چهارده ساله ايرانى ازدواج مىكند و صاحب يك پسر مىشود، تحصيلات عاليه حوزه را خوانده و ملبس به لباس مقدس روحانيت مىگردد و در اين لباس مأموريت خود را ادمه مىدهد… .
[2] رجوع شود به پيش درآمد كتاب «خاطرات سياسى جاسوسى روسى كينياز دالگوركى در ايران، عباسعلى ياسينى.
[3] ياسمينى نسب، خاطرات سياسى جاسوس روسى كينياز دالگوركى، چاپ اول، ناشر: انتشارات صبورى، ص 64.
www.mazaheb.com