ورود

ثبت نام

موسسه قرآن و نهج البلاغه
home-icone
Institute of Quran & Nahjul Balaghah

گوشه اي ازمقام فاطمه بنت اســد عليهاالسلام

فهرست مطالب

فاطمه بنت اسد، وظيفه اي بزرگ بر عهده داشت. او صاحب فرزندي شد، که محل تولدش کعبه بود. آيا خداوند چنين وظيفه اي را به يک زن عادي محول کرد؟
&l t;/SPAN>مريم برگزيده خدا بود و عيسي روح الله ...
زمان وضع حمل عيسي فرا رسيد. خداوند به حضرت مريم امر کرد که از معبد و عبادتگاه بيرون رود و فرزند خود را در صحرا – زير درخت خرمايي- به دنيا آورد. نخل خرما به امر خدا بارور شد و ميوه خود را ارزاني مادر عيسي کرد.
اما، فاطمه بنت اسد ...
هنگام وضع حمل علي بن ابيطالب به درون کعبه فرا خوانده شد. سه روز مهمان خدا بود. همان جا فرزندش را به دنيا آورد. در اين سه روز فرشتگان از آسمان براي او غذاهاي بهشتي آوردند. فاطمه بنت اسد هم از مريم – برگزيده زنان زمان خويش – و هم از آسيهقهرمان توحيد – برتر است. آري! او شايسته مقام مادري علي بن ابيطالب است که او، هم از عيسي و هم از موسي بلند مرتبه تر است.
بانوي مکه قبل از اين که وارد کعبه شود سرودي بس زيبا بر لب داشت، ترنمي برخاسته از باغ سبز مکتب انبياء، نوايي که جز از قلبي سرشار از ايمان ،به گوش نمي رسد. او مي خواند:
«پروردگارا! من زني هستم که به تو و به پيامبران و کتب آسماني ايمان دارم، سخن نياي بزرگم خليل را تصديق مي کنم ..
به حق کسي که اين خانه را بنا کرد و به حق فرزندي که در شکم دارم، ولادت او را بر من آسان فرما.
سه روز درون کعبه بود. هنگامي که از کعبه بيرون آمد، فضيلت خود را بر مريم – مادر عيسي – و آسيه – همسر فرعون – به صراحت اظهار کرد. همان آسيه که در خانه فرعون به موسي ايمان آورد و تا پاي جان از ايمان خود دفاع کرد. او با زمزمه اي دلنشين، ايمان خود را به خداي موسي و وعده هاي آسماني به جهانيان نشان داد. آسيه، بانوي مومنه، غرق در خون خود در حالي که ميخ هاي آهنين فرعون، بدنش را به زمين دوخته بود، با متانت لب به مناجات باز مي کند. قرآن، سخن او را از لا به لاي قرن هاي گذشته براي ما نقل مي کند.
«پروردگارا! براي من نزد خود در بهشت، جايگاهي بنا کن و مرا از فرعون و عمل او نجات بده.»
فاطمه بنت اسد هم از مريم – برگزيده زنان زمان خويش – و هم از آسيه – قهرمان توحيد – برتر است. آري! او شايسته مقام مادري علي بن ابيطالب است که او، هم از عيسي و هم از موسي بلند مرتبه تر است. از صفحات زيباي تاريخ زندگي او، زحماتي است که براي پيامبر کشيد، تا جايي که پيامبر خدا او را مادر خويش خواند. پيامبر فرمود:
او به راستي مادرم بود. کودکان خود را گرسنه نگه مي داشت و مرا سير مي کرد. آنان را گردآلود رها مي کرد و مرا شسته و آراسته مي داشت.
آن روز که خبر وفات فاطمه بنت اسد را به رسول خدا دادند، پيامبر به دليل احترامي که براي او قائل بود، پيراهن خود را کفن اين زن فداکار کرد و قبل از اين که بدنش را در قبر بگذارند وارد قبر شد، در لحد خوابيد و گفت: «امروز مادرم از دنيا رفت
فاطمه بنت اسد، پيامبر خدا را بر فرزندان خويش ترجيح مي داد. او مادر کسي بود که در تمام عمرش، پيامبر را بر خود ترجيح داد و همواره خود را سپر بلاي پيامبر اسلام کرد.
آن روز که خبر وفات فاطمه بنت اسد را به رسول خدا دادند، پيامبر به دليل احترامي که براي او قائل بود، پيراهن خود را کفن اين زن ف
داکار کرد و قبل از اين که بدنش را در قبر بگذارند وارد قبر شد، در لحد خوابيد و گفت: «امروز مادرم از دنيا رفت.» به هنگام دفن، دست به دعا بلند کرد و گفت:

«خدايا! فاطمه را به گفتار ثابت، استوار کن.
پدر، از اوصياي حضرت ابراهيم و آخرين بازمانده دين حنيفيت!
مادر، برترين زن دوران، برگزيده خداوند!
پدر، تمام همّ و غمّش حمايت از برادرزاده اش بود.
مادر، زندگي را در پرستاري از او معنا داد.
و خداوند به اين پدر و مادر، فرزندي عطا کرد که بعد از پيامبر اسلام برترين مخلوق خداوند شد و تنها کسي که شايستگي وصايت بلافصل نبي اکرم را پيدا کرد.
منبع: کتاب از کعبه تا بهشت، داود صفرزاده


www.13rajab.ir

به این مطلب امتیاز دهید:
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در email

فرصت ویژه برای علاقه مندان به نویسندگی

شما می توانید مقالات خود را با نام خود در وب سایت موسسه منتشر نمائید. برای شروع کلیک نمائید.

نویسنده مقاله باشید