حضرت مهدی علیه السلام هنگام ظهور، بسياري از ميراثهاي پيامبران گذشته را به همراه خواهد داشت. درباره اينکه اين امور دقيقاً به چه منظور نزد حضرت جمع شده، سخن صريحي وجود ندارد؛ ولي با توجه به اينکه نقش حضرت مهدی علیه السلام، همان نقش همه انبيا و اوليا است و آن حضرت آرزوي تمام انبيا را تحقق خواهد بخشيد، ميتوان نتيجه گرفت که تمامي ابزار آنان در اختيار آن حضرت قرار خواهد گرفت
. ديگر اينکه آن حضرت وظيفه دارد تا تمامي پيروان تمامي اديان را به دين مقبول الهي (اسلام) دعوت کند و اين مواريث نشانههايي از حقانيت آن حضرت است. از اين رو همانگونه که در روايات از زنده ماندن حضرت مسيحعليه السلام، به عنوان هدايت مسيحيان و ارجاع ايشان به پيروي از حضرت مهدی علیه السلام ياد شده، ميتوان ميراثهاي ديگر پيامبران عليهم السلام را به عنوان وسيلهاي براي اتمام حجّت بر آنان دانست.
برخي از آنچه در روايات مورد اشاره قرار گرفته – که هنگام ظهور همراه حضرت مهدی علیه السلام خواهد بود – عبارت است از:
1. پيراهن رسول گرامي اسلام صلي الله عليه وآله،
يعقوب بن شعيب از امام صادق عليه السلام روايت کرده که آن حضرت فرمود: «آيا پيراهن قائم را که با [بر تن داشتن] آن قيام ميکند، نشانت ندهم؟ عرض کردم: چرا، گويد: سپس جعبهاي را خواست و آن را گشود و از آن پيراهن کرباسي را بيرون آورد. آن را باز کرد که ناگهان ديدم در آستين چپ آن آثار خون مشاهده ميشود. سپس فرمود: اين پيراهن پيامبر گرامي خداوند است، در روزي که دندانهاي پيشين آن حضرت ضربه ديد. آن خون را بوسيدم و بر صورت خويش نهادم. سپس امام صادق عليه السلام آن را در هم پيچيد و برداشت». [1] .
2. عمامه پيامبرصلي الله عليه وآله به نام سحاب، [2] .
3. زره رسول خداصلي الله عليه وآله، [3] .
4. سلاح حضرت رسول اکرمصلي الله عليه وآله، [4] .
5. پرچم پيامبر گرامي اسلامصلي الله عليه وآله، [5] .
6. سنگ حضرت موسی علیه السلام، [6] .
7. عصاي حضرت موسی علیه السلام، [7] .
امام صادق عليه السلام فرمود: «عصاي موسی علیه السلام چوب آسي از يک نهال بهشتي بود. هنگامي که رو به سوي مدين نمود، جبرئيل آن را برايش آورد و آن عصا همراه با تابوت آدم، در درياچه طبريه (در شمال فلسطين) است و هرگز آن دو نميپوسند و تغيير نمييابند تا اينکه حضرت قائمعليه السلام هنگامي که قيام ميکند، آن دو را بيرون ميآورد».
8. انگشتري سليمانعليه السلام، [8] .
9. طشتي که حضرت موسي در آن قرباني ميکرد. [9] .
امام علی علیه السلام فرمود: رسول خدا صلي الله عليه وآله فرموده است: «المَهْدِيُّ مِنْ وُلْدِي، تَکُونُ لَهُ غَيْبَةٌ وَ حَيْرَةٌ تَضِلُّ فِيها الاُمَمُ، يَأتِي بِذَخِيرَةِ الاَنبِياءِعليهم السلام فَيَمْلَؤُها عَدْلاً وَقِسْطاً کَما مُلِئَتْ جَوْراً وَظُلْماً» [10] ؛ «فرزندم مهدي يک غيبت و حيرتي دارد که گمراه شوند امتها [در آن]. او با ذخيره پيغمبران آيد و زمين را پر از عدل و داد کند؛ چنانکه پر از جور و ظلم شده باشد».
همانگونه که اشاره شد شايد يکي از حکمتهاي اين ميراث داراي اين است که پيروان تمامي اديان، با ديدن ميراث پيامبر خود به حضرت مهدی علیه السلام ايمان آورند و شايد دليل ديگر اين باشد که اهداف حضرت مهدی علیه السلام و قيام ايشان در بر گيرنده تمامي اهداف پيامبران بزرگ است. از اين رو در آن هنگامه عظيم، حضرتش با د
ر اختيار گرفتن ميراث آن پيامبران بزرگ، به هدف خود – که در واقع هدف جميع انبيا بوده است – تحقق ميبخشد.
پایگاه اطلاع رسانی امام مهدی
http://imamalmahdi.com