تعامل بین دانشجویان در یک فضای قرآنی: «علیاکبر حنیفی»، پیشکسوت و مدرس قرآن کشورمان، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) با بیان این مطلب گفت:
در دانشگاههای کشور همانند سازمانها و ارگانهای دیگر مسابقات قرآن کریم برگزار میشود، در این مسابقات تنوع و تعدد بسیار محدود هستند و حتی مسابقات در زمینه قرائت قرآن کریم در هیچ یک از سازمانها در جمهوری اسلامی ایران به صورت اصولی برگزار نمیشود.
وی در ادامه افزود: منظور از اصولی نبودن مسابقات در رشته قرائت قرآن کریم این است که یک معجونی در هم تنیده شده است، یعنی آن کسی که سبک منشاوی، عبدالباسط، مصطفی اسماعیل، حصان و … را میخواند، همه را با هم میگوئیم رشته قرائت؛ در حالی که این سبکها هیچکدام با یکدیگر همخوانی ندارند.
این پیشکسوت قرآن کشورمان اظهار کرد: تجوید، سرعت، لحن و تحریر این سبکها با یکدیگر همخوانی ندارد و به این وسیله خیلی وقتها استعدادهای قرآنی از بین میرود؛
در حالی که مسابقات، بهویژه مسابقات قرآن کریم، باید استعدادپرور باشد. البته در این زمینه رشد کمی و کیفی مشاهده میشود، اما اینها زمانی شکوفا میشوند که ما بتوانیم این سبکها را از یکدیگر جدا کنیم.
نباید همواره تقلیدی بخوانیم
حنیفی تصریح کرد: بیشتر رشتههای مسابقات قرآن کریم تقلیدی است. ما نباید همواره تقلیدی بخوانیم و حال اگر یک نفر بخواهد غیر تقلیدی بخواند، مشکلاتی برای او به وجود میآید و باید این نقیصه از مسابقات قرآن کریم برداشته شود.
وی گفت: برگزاری مسابقات قرآن کریم دانشجویان در سطح بینالمللی بسیار کار شایستهای است، اما اگر بتوانیم روشهایمان را تغییر دهیم، میتوانیم شاهد دستآوردهایی باشیم، همچنین باید در هر دوره نسبت به دوره قبل تغییراتی ایجاد شود و در مجموع این مسابقات با سایر مسابقات تفاوتی ندارد و باید یک نگرش جدیدی در مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان ایجاد شود.
علیاکبر حنیفی: |
باید آئیننامه مسابقات را به گونهای تنظیم کنیم که مقاصد کلی از این مسابقات به دست آید و شرایطی به وجود آید تا فرد اعزامی از کشورهای مختلف برای رویارویی با یک فرهنگ و یا تقویت یک فرهنگ، ورزیده شود |
این مدرس قرآن کشورمان عنوان کرد:
باید سطح مسابقات دورههای قبل سنجیده شود و این میسر نیست، مگر این که ما نمره تجوید، وقف و ابتدا، صوت و لحن کل دورههای اول و دوم را داشته باشیم و سپس با امسال مقایسه کنیم تا میزان پیشرفت سطح کیفی مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان استخراج شود و به صورت علمی روی این دادهها کار و بررسی شود.
نفس برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان بسیار خوب است
حنیفی بیان کرد: نفس برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان یک کار بسیار خوبی است و باید مورد تشویق و حمایت قرار گیرد، اما باید هدف از برگزاری این مسابقات مشخص شود و میخواهیم با این کار به کجا برسیم.
وی اظهار کرد: نحوه اعزام دانشجویان ۴۰ کشور به سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان بسیار مهم است و باید کشورهایی که متسابق به این مسابقات اعزام میکنند، مسابقات انتخابی قرآن کریم بین دانشجویان خود برگزار کنند تا نفرات برتر به این مسابقات اعزام شود.
این پیشکسوت قرآن کشورمان تصریح کرد: باید از طریق تنظیم آئیننامههای خاص هدایت و رهبری مسابقات را در دست داشته باشیم و برای آنها رشتههای خاصی طراحی کنیم و مسابقات جنبی در کنار این مسابقات برگزار شود تا یک فرد تنها با یک منظور خاص به این مسابقات نیاید، بلکه در شرایط خاصی قرار داده شود تا در نهایت اهداف مختلفی از حضور دانشجویان کشورهای دیگر به دست آید.
حنیفی تصریح کرد:
باید آئیننامه مسابقات را به گونهای تنظیم کنیم که مقاصد کلی از این مسابقات به دست آید و شرایطی به وجود آید تا فرد اعزامی از کشورهای مختلف برای رویارویی با یک فرهنگ و یا تقویت یک فرهنگ، ورزیده شود.
وی در پایان افزود: باید اهداف خاصی برای مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان تعریف شود، هر چند این حرکتها قابل تقدیر است، زیرا این حرکتها از روی دلسوزی و برای گسترش فرهنگ قرآنی در جهان انجام میشود.
الصفحه الرئیسیه – مؤسسه القرآن و نهج البلاغه