جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
از این طرف اومدی: 
نماز در هنگام سختی حلال مشکلات است

نماز در هنگام سختی حلال مشکلات است

فهرست مطالب

برای نماز بیش از دیگر عبادت‌ها آثار و فواید گفته شده است؛ زیرا همان طور که نماز مهمتر از سایر عبادات است، ثمرات آن هم بیشتر است،
 از این جمله آثار می‌توان به امور زیر اشاره کرد:


1- بازدارنده در مقابل گناهان آینده


«إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنکَرِ» (عنکبوت 45): طبیعت نماز از آنجا که انسان را به یاد نیرومندترین عامل بازدارنده یعنی اعتقاد به مبدأ و معاد می‌اندازد، دارای اثر بازدارندگی از فحشا و منکر است، البته این نهی درجاتی دارد و هر نمازی به نسبت رعایت شرایط دارای بعضی از این درجات است، امام صادق علیه‌السلام دراین خصوص می‌فرمایند: «کسی که دوست دارد ببیند، آیا نمازش مقبول درگاه الهی شده است یا نه! باید ببیند، آیا این نماز او را از زشتی‌ها و منکرات باز داشته است یا نه؟ به همان مقدار که بازداشته نمازش قبول است». (برگزیده تفسیر نمونه 3/506)


چنانچه قرآن کریم می‌فرماید: «إِنَّ اْلإِنْسانَ خُلِقَ هَلُوعاً، إِذا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعاً وَإِذا مَسَّهُ الْخَیْرُ مَنُوعاً، إِلَّا الْمُصَلِّین، الَّذِینَ هُمْ عَلَى صَلَاتِهِمْ دَائِمُونَ» (معراج 19-23)، نماز وسیله‌ای است که انسان را از این رذائل محفوظ می‌دارد.


2- پاک کننده گناهان گذشته


رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم می‌فرمایند: «همانا نماز در میان شما مانند نهری است که بر در خانه یکی از شما جاری باشد و او در شبانه روز پنج بار بیرون آمده و در آن آب غسل کند و خود را بشوید، به این ترتیب دیگر چرک و آلودگی با پنج بار شستشو در بدن باقی نمی‌ماند، همچنین اثر گناهان نیز با خواندن پنج مرتبه نماز در شبانه روز در روح انسان باقی نخواهد ماند».(من لایحضره الفقیه1/35 )


امام صادق علیه‌السلام می‌فرمایند: «اگر خ
دا از کسی یک نمازش را بپذیرد، عذابش نمی‌کند». (آثار الصادقین 11/85)


امیرالمومنین علیه‌السلام فرموده‌اند: «اگر نماز گزاری بداند که چقدر پرتو انوار جلال الهی فراگیر اوست، سر از سجده نماز بلند نمی‌کند». ( آثار الصادقین 11/93 )


3-  یاری گرفتن از نماز


«وَاسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ»، (بقره 45)، پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم هرگاه با امر مشکلی روبرو می‌شدند که باعث هم و غم وی می‌شد، از نماز و روزه مدد می‌گرفتند، همچنین امام علی علیه‌السلام هم هرگاه امری ایشان را به وحشت می‌انداخت، به نماز می‌ایستاد و می‌فرمود: «وَاسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ».


امام صادق علیه‌السلام فرمودند: «هنگامی که با غمی از غم‌های دنیا روبرو شوید، وضو بگیرید و به مسجد رفته نماز بخوانید و از خدا دفع آن اندوه را بخواهید، زیرا فرموده «وَاسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ»، بدیهی است توجه به نماز و راز و نیاز با خدا نیروی معنوی تازه‌ای در انسان ایجاد می‌کند و او را در مقابله با مشکلات نیرو می‌بخشد. (مجمع البیان 1/158)


بعد از شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها، خاکسپاری ایشان بر حضرت امیر بسیار سخت و گران آمد و آن حضرت از نماز مدد گرفت، نوشته‌اند: صلی رکعتین (ناسخ التواریخ زندگانی حضرت فاطمه 1/232)، همچنین هنگام به خاکسپاری حضرت علی علیه‌السلام، امام مجتبی و امام حسین علیهما‌السلام از نماز مدد گرفتند و هر کدام در کنار قبر آن حضرت دو رکعت نماز خواندند.(منتهی الامال 1/346)، اباعبدالله الحسین علیه‌السلام در شب و روز و ظهر عاشورا از نماز مدد گرفت، حتی هنگام دفن علی اصغر(ع) بر پیکر آن شهید معصوم نماز خواندند و از نماز استعانت گرفت (مقتل محرم مترجم ص 332) یا حضرت زینب کبری علیها‌السلام در شب عاشورا و در شب یازدهم محرم و در راه شام از نماز مدد گرفت.


منبع: فارس نیوز

به این مطلب امتیاز دهید:

فرصت ویژه برای علاقه مندان به نویسندگی

شما می توانید مقالات خود را با نام خود در وب سایت موسسه منتشر نمائید. برای شروع کلیک نمائید.

نویسنده مقاله باشید