منوی اصلی

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
موسسه قرآن و نهج البلاغه
home-icone
Institute of Quran & Nahjul Balaghah

پرسش و پاسخ مهدوی

فهرست مطالب

آیا امام زمان(ع) از زمان ظهور خود مطلع اند؟ در این صورت، دعای مردم برای تعجیل در ظهور ایشان، برای چیست؟


پاسخ آیت الله العظمی مکارم شیرازی دامت برکاته: مطابق منابع مشهور امام زمان(ع) ،از زمان ظهورشان به طور دقیق با خبر نیستند. زمان ظهور ایشان مانند زمان برپایی قیامت بر همه جز خداوند، مستور وپنهان است. اما این که سؤال کردید: «چرا ما برای تعجیل در ظهور ایشان دعا می کنیم؟ »باید گفت:«این دعا، در واقع در ما یک نوع«سازندگی»به وجود می آورد.»یعنی ما که برای تعجیل در ظهور ایشان دعا می کنیم، مفهومش این است که خود را آماده ی ظهور آن ح
ضرت می کنیم و خودمان را در صف کسانی که صفاتی برای یک انقلاب جهانی مقدس دارند، قرار می دهیم .خود این سازندگی ما، در پرتو این دعا، سبب می شود تا ظهور امام زمان(ع) نزدیک تر شود؛ چرا که یکی از شرایط ظهور ایشان آن است که یاران موصوف به صفات خداپسندانه پرورش پیدا کنند؛ پرورش یارانی که ایشان را در آن مسیر یاری دهند.این دعاها سبب می شود تا افراد ساخته شوند و آن شرایطی که برای ظهور امام زمان(ع) لازم است، از راه این دعا تحقق یابد.


خداوند، بسیاری از نعمت هایی را که به ما می دهد، به دعاها، توجهات و ساخته شدن ما موکول کرده است که اگر دعا بکنیم، آن نعمت سریع تر داده می شود و اگر دعا نکنیم، آن نعمت عقب تر می افتد. در «قرآن کریم»آمده است:


«ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم»؛


یعنی :«خداوند، وضع هیچ قومی را تغییر نمی دهد، مگر این که آنان عوض شوند».


فیض خداوند نامحدود است؛ولی محل لایق و شایسته لازم دارد. بنابراین، اگر ما در پرتو دعا ساخته شویم، آماده ی فیض و نعمت های خدا می شویم ومصداق همین آیه ی شریفه خواهیم بود.


در زمان آن حضرت، عدالت اجتماعی چگونه تحقق می یابد؟


حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(دامت برکاته) در پاسخ این پرسش می فرمایند: در روایات،تغییرات متعددی وجود دارد که هر یک ازآن ها یک زاویه را بیان می کند. مثلاً در مورد«عدالت اقتصادی» گفته می شود که :«حضرت، سرمایه ها و اموال را چنان تقسیم می کند که همه ی مردم از زندگی و ضرورت های زندگی برخوردار می شوند».


و باز در روایات داریم: «آن چنان مردم تربیت می شوند که یک روح غنایی بر همه ی مردم حاکم خواهد بود». در پرتو این روح غنا است که گاهی اموال زیادی به محضر امام زمان(ع) می آورند و امام می فرمایند: «هر کس نیاز دارد، بردارد».
همه می گویند: «ما به مقدارکافی داریم».


از این تعبیر معلوم می شود که حرص و طمع و دنیا پرستی- که از عوامل عدم عدالت اجتماعی اند- از بین می رود. یعنی وقتی این روحیات اصلاح بشود، منابع موجود بر روی زمین هم به طور صحیح تقسیم می شود . همه از عدالت اقتصادی برخوردار خواهند بود.


در مورد «عدالت قضایی» در روایات داریم: «هنگامی که امام زمان(ع) ظهور می کند، ایشان نیازی به شاهد و مدرک برای قضاوت در مورد اشخاص ندارد». شاید وسایل پیشرفته ای پیدا می شود که کارهای هر کس را بازگو می کند و شاید از طریق ما فوق طبیعی، امام درباره ی افراد قضاوت می کند و حتی در و دیوار شهادت می دهند؛ به طوری که حق هیچ کس، در زمان امام ضایع نمی شود. هم چنین عدالت در زمینه های دیگر طبق روایت چنان برقرار می شود که حکومت در سرتاسر جهان،حکومتی توأم با صلح وصفا، آرامش و غنای روحی، مادی و فرهنگی خواهد بود.


آیا در زمان امام زمان(ع) مسئله ی فقیر و غنی وجود نخواهد داشت و همه از نظر مالی در یک سطح خواهند بود؟
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی) در پاسخ می گویند :مردم در یک سطح نیستند، ولی همه بی نیازند؛ یعنی طوری می شود که می گویند: «اموالی موجود است. چه کسی می خواهد؟» و همه اظهار بی نیازی می کنند؛ یعنی افراد به قدر کافی دارند.


منبع:ویژه نامه آسمان مهر


http://shiaha.com

به این مطلب امتیاز دهید:

فرصت ویژه برای علاقه مندان به نویسندگی

شما می توانید مقالات خود را با نام خود در وب سایت موسسه منتشر نمائید. برای شروع کلیک نمائید.

نویسنده مقاله باشید