ورود

ثبت نام

موسسه قرآن و نهج البلاغه
home-icone
Institute of Quran & Nahjul Balaghah

امكانات آموزش و پرورش در اختيار معلمان برای تربيت قرآنی قرار می‌گيرد

فهرست مطالب








به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران‌(ايكنا)، حميدرضا حاجی‌بابايی، وزير آموزش و پرورش، در آيين گرامی‌داشت سالروز تأسيس امور تربيتی و هفته تربيت اسلامی كه پيش از ظهر امروز، 8 اسفندماه، در مركز آفرينش‌های فرهنگی هنری كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان برگزار شد، با گرامی‌داشت ياد و خاطره شهيدان رجايی و باهنر، به عنوان بنيان‌گذاران امور تربيتی در كشورمان، اظهار كرد: مربيان پرورشی و امور تربيتی در آموزش و پرورش نظام جمهوری اسلامی ايران از جايگاه بالا و بی‌بديلی برخوردار هستند.


وزير آموزش و پرورش، با بيان اينكه بزرگ‌ترين ويژگی شهيدان رجايی و باهنر، عشق به خدا بوده است، عنوان كرد: شهيدان رجايی و باهنر اقدامات بزرگی انجام داده‌اند، اما بی‌شك هرگاه كه نام آنان به زبان جاری می‌شود، كسی به ياد رياست‌جمهوری يا نخست‌‌وزيری آنان نيفتاده، بلكه به ياد نقش تربيتی آنان كه با امور تربيتی مشهور بوده‌اند، می‌افتد.


وی با يادآوری اينكه امور تربيتی و تربيت اصل و دليل خلقت انسان است، افزود: شهيدان رجايی و باهنر همواره انسان را به ياد انقلاب، امام، نماز، قرآن، تربيت و تمام اتفاقاتی كه در دهه اول انقلاب رخ داده است، می‌اندازند.


حميدرضا حاجی‌بابايی در اين بخش از سخنان خود با بيان اينكه امور تربيتی به عنوان يك جايگاه امن و مطمئن و تأثيرگذار برای معلمان و دانش‌آموزان تلقی می‌شود، اظهار كرد: بحث تربيت بحث بسيار مهمی بوده كه البته در قرآن كريم نه تنها به تربيت، بلكه به تزكيه نيز اشاره شده است و در جايی تزكيه مقدم بر تربيت و در جای ديگر تربيت مقدم بر تزكيه شمرده شده است.


وی ادامه داد: اين نكته كه در جايی از قرآن كريم تعليم زودتر از تزكيه آمده و در جای ديگر تزكيه مقدم شمرده شده است، بنا به تفاسير برخی بزرگان به اين دليل است كه تزكيه نياز به علم اوليه دارد و علم را افزايش می‌دهد.






مربيان پرورشی بايد بدانند در صورتی كه در مسير تربيت يك قدم به جلو بردارند به رشد رسيده و توانسته‌اند يك قدم از تاريكی به روشنايی بردارند و البته بی‌شك هيچ كس نمی‌تواند اين مسير را طی كند مگر اينكه مربی پرورشی باشد


مقام عالی وزارت آموزش و پرورش با يادآوری اينكه علم نوری است كه خداوند در قلب كسی كه بخواهد وارد می‌كند، عنوان كرد: علم به تنهايی نجات‌دهنده انسان نخواهد بود و البته علمی انسان را زنده كرده و نجات می‌دهد كه به عمل تبديل شود و انسان را در مسير درست حركت دهد.


وی در اين بخش از سخنان خود با يادآوری اينكه اوج نقطه عروج و صعود انسان رشد و تربيت است، افزود: تربيت جريان تعالی و گام‌های مثبت انسان برای حيات طيبه بوده كه البته اين گام‌ها با عمل امكان‌پذير است و در قرآن كريم نيز آمده است كه اگر كسی عمل صالح و رفتار نيكو داشته باشد، به او حيات طيبه خواهيم داد.


حميدرضا حاجی‌بابايی، با بيان اينكه انجام دادن عمل صالح كار مربيان پرورشی و تربيتی است، گفت: همه معلمان و مربيان در مدارس مسئوليت امور تربيتی و پرورشی را دارند، اما مربيان پرورشی به طور خاص مسئوليت امور تربيتی و پرورشی دانش‌آموزان را در مدارس بر عهده داشته و بايد تلاش كنند تا تمامی وقت خود را در مدارس صرف امور تربيتی و دينی دانش‌آموزان كرده و دانش‌آموزان را به سمت و سوی فعاليت‌هايی از جمله؛ قرآن، نماز، سرود و … سوق دهند.


وی با بيان اينكه منظور از تربيت يك قدم به جلو رفتن است، عنوان كرد: مربيان پرورشی بايد بدانند در صورتی كه در مسير تربيت يك قدم به جلو بردارند به رشد رسيده و توانسته‌اند يك قدم از تاريكی به روشنايی بردارند و البته بی‌شك هيچ‌كس نمی‌تواند اين مسير را طی كند مگر اينكه مربی پرورشی باشد.


وزير آموزش و پرورش، در بخش ديگری از سخنان خود با بيان اينكه تربيت فقط از خداوند امكان‌پذير بوده زيرا انسان آفريده شده از سوی خداوند است، گفت: بعد از خداوند تربيت‌دهنده و ولی پيامبر است و بعد از پيامبر نيز ائمه اطهار و در مرحله بعد مربيان و معلمان پرورشی مسئوليت تربيت و پرورش انسان‌ها را بر عهده دارند.






برای دست‌يابی به تحول بنيادين معلم بايد در قله بنشيند و البته معلمی كه با خداوند مرتبط است بزرگ‌ترين نعمت الهی را در اختيار دارد زيرا خداوند انسان، پيامبر، امام و قرآن را خلق كرده است


وزير آموزش و پرورش در بخش ديگری از سخنان خود با اشاره به تحول بنيادين در آموزش و پرورش و تغيير محتوای كتب درسی، يادآور شد: كتب درسی بايد تفكر، انديشه، نوآوری و خلاقيت را زنده نگه دارند و البته بنا به فرمايش مقام معظم رهبری كه فرموده‌اند: «فلسفه بايد در كتاب‌های درسی وارد شود»، مباحث فلسفی رابايد به شكلی كه برای دانش‌آموزان قابل پذيرش و درك باشد، در كتاب‌های درسی وارد كنيم.


وی با بيان اينكه محور تكنولوژی آموزشی در دنيا معلم است، ادامه داد: قبل از اينكه دنيا به اين مسئله مهم دست پيدا كند كه محور تكنولوژی آموزشی معلم است، قرآن به اين مسئله مهم دست پيدا كرده بود و اهميت معلم و مربی را در تربيت انسان يادآور شده بود.


حاجی‌بابايی با يادآوری اينكه محور تكنولوژی آموزشی و تحول بنيادين معلم است، عنوان كرد: برای دست‌يابی به تحول بنيادين معلم بايد در قله بنشيند و البته معلمی كه با خداوند مرتبط است، بزرگ‌ترين نعمت الهی را در اختيار دارد؛ زيرا خداوند انسان، پيامبر، امام و قرآن را خلق كرده است.


وی در بخش ديگری از سخنان خود با اشاره به اهميت نهاد آموزش و پرورش به عنوان نهادی انسان‌ساز نسبت به ساير نهادها و وزارت‌خانه‌ها، يادآور شد: آموزش و پرورش توانايی آن را دارد تا انسان‌هايی را بسازد كه اين انسان‌ها دنيا را مات و مبهوت كنند و البته بايد بدانيم هر آن چه كه در دنيا به دست آمده برای آموزش و پرورش بوده و بايد بيش از پيش به آموزش و پرورش به عنوان بزرگ‌ترين نهاد تربيتی توجه داشت.


وزير آموزش و پرورش در ادامه با انتقاد از برخی كارشناسان و صاحب‌نظران امور تربيتی كه در مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های خود تنها به بيان نكات منفی آموزش و پرورش اشاره كرده و به جای مثبت‌انديشی، همواره با ديد منفی به آموزش و پرورش نگاه می‌كنند، افزود: كارشناسانی كه به نقد درباره آموزش و پرورش پرداخته و تنها نكات منفی را بيان می‌كنند بايد بدانند كه نظام تعليم و تربيت در مسير مثبت شكل می‌گيرد و دانش‌آموزانی اسلامی و قرآنی نيز تنها با قرار گرفتن در فضايی مثبت تربيت خواهند شد پس بايد تلاش كنند تا همواره فضايی مثبت در آموزش و پرورش و جامعه ايجاد كنند.


وی در پايان افزود: آموزش و پرورش تمامی امكانات خود را برای قرآنی شدن دانش‌آموزان به كار گرفته و در اين مسير از معلمان كه رمز موفقيت آموزش و پرورش و تربيت دانش‌آموزان نيز هستند، حمايت‌های لازم را خواهد كرد.


يادآور می‌شود، هفته تربيت اسلامی از امروز، هشتم اسفندماه، آغاز شد.

به این مطلب امتیاز دهید:
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در email

فرصت ویژه برای علاقه مندان به نویسندگی

شما می توانید مقالات خود را با نام خود در وب سایت موسسه منتشر نمائید. برای شروع کلیک نمائید.

نویسنده مقاله باشید